rmdsz
2024. június 15., szombat Jolán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Kárpótlást kínálnak a 2020/2021-es évad nagybányai bérleteseinek

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Alaposan áthúzta a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának terveit a 2020/2021-es évadban a koronavírus-járvány, ugyanis a járványügyi előírások miatt nem volt lehetőség minden bérletes előadás lejátszására.


Így történt ez a nagybányai Németh László bérlet esetében is, éppen ezért a társulat kárpótlást ajánl azoknak, akik a 2020/2021-es színházi évadban bérlettel rendelkeztek. Ráadásul nem is akármilyet! 

Az akkori bérleteseknek ugyanis lehetőségük nyílik megtekinteni december 29-én Szatmárnémetiben, az Északi Színházban a társulat nagy sikerrel játszott produkcióját, a Hello, Dolly! című musicalt. A társulat szilveszteri előadásaira mindig nagy az érdeklődés, a jegyárak pedig jóval magasabbak mint általában, az érintett nagybányai nézők azonban jegyváltás nélkül tekinthetik meg a látványos musicalt.

Ehhez nem kell mást tenni, mint betérni a bérletváltás helyére – a Teleki Magyar Házba vagy a Nagybányai RMDSZ-székházba -, ahol az ott dolgozók az összes információt megadják a színházlátogatás kapcsán. 

A Harag György Társulat előadása az azonos című amerikai Broadway-musical illetve a romantikus filmkomédia, musicalfilm alapján készül. Az előadásban és annak előkészítésében eddig soha nem látott méretű stáb dolgozott, a szinte teljes társulatot lefedő szereposztás mellett pedig népes tánckar és statisztéria is szerepet kap a produkcióban, amelynek egyik legnagyobb erénye a zenei értékében rejlik. A musical méltó megszólaltatása elképzelhetetlen lenne a Dinu Lipatti Filharmónia zenekarának nagyszerű művészei nélkül akik a produkció legfontosabb tartópillérei.

New York, 1890. Mrs. Dolly Levi egy csinos, fiatalon megözvegyült asszony. Férjével ideális szerelemben éltek, halála óta magányos. Házasságközvetítésből és afféle „mindenben tudok segíteni” szolgáltatásból él. Egyik ügyfele egy nehéz természetű, zsémbes yonkers-i terménykereskedő, Horace Vandergelder, akinek már kinézte a párját egy női kalapüzlet tulajdonosnője, Irene Molloy személyében. Horace a nősüléssel azonban inkább kiszolgálót, mintsem szerelmet keres. Dolly elhatározza, ideje véget vetni a magánynak, Horace némi megnevelés után ideális férj lesz számára. Szövevényes tervet dolgoz ki, melynek során mindenki megtalálja párját.

Az előadás szereplői: Rappert-Vencz Stella, Rappert-Vencz Gábor, Bodea Gál Tibor, Szabó János Szilárd, Kovács Nikolett, Keresztes Ágnes, Poszet Nándor, Laczkó Tekla, László Zita, Péter Attila Zsolt, Bándi Johanna, Bogár Barbara, Budizsa Evelyn, Orbán Zsolt, Varga Sándor, valamint a Harag György Társulat önkéntesei, a tánckarban Báthori Szabina, Blaga Lehel, Erdei Máté, Graz Denisa, Horváth Márk, Major Vivien, Mali Ágota, Pop Daniel, Sabau Riana, Vonház Andreas Erik és Vonház Ingrid. Közreműködik a Dinu Lipatti Filharmónia zenekara.

A produkció rendezője Sorin Militaru, koreográfusa Bodor Johanna, díszlet- és jelmeztervezője Cristian Marin m.v., zenei vezetője Ovidiu Iloc m.v., tervezőasszisztense Szabó Anna, koreográfusasszisztense Szabó Franciska, rendezőasszisztense Balogh Ádám, ügyelője és súgója pedig Szabó Ritta.

(közlemény)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Gergely Gyula 2022.10.21 17:24:13
Nesze semmi, fogd meg jól ! Ezt nagyon furfangosan kiötletelték: 1. ki tartotta meg évek múltán a lejárt bérletet ? 2 ki fog elmenni Szatmárra a színházba ? A kb. 400 bérletes között lesz-e található 10%, aki ezeket a feltételeket teljesíti ? Kerestem a bérletem, de már nem találom.


Reklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek