rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

„Kutass, elemezz, mutass be” – Tudományos Mozgalmat indít a KMDSZ

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Tudományos Mozgalmat indított a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), a kezdeményezés célja lehetőséget biztosítani a kincses városban tanuló magyar egyetemistáknak a tudományok terén való fejlődésre.


A KMDSZ Tudományos Mozgalom keretében a diákok február 28. és május 11. között heti rendszerességgel tudományos workshopokon vehetnek részt – közölte a diákszövetség.

A workshopok célja megválaszolni a diákok kutatással és dolgozatírással kapcsolatos kérdéseit, továbbá támpontokat nyújtani a szakmailag jelentős munkák megírásában. A műhelymunkák sorozatát a KMDSZ Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciája (ETDK) zárja: itt a diákok bemutathatják dolgozataikat és visszajelzést kaphatnak egy szakmai zsűritől. A workshopok a „Kutass, elemezz, mutass be” mottó köré épülnek. A témákat az Országos Magyar Diákszövetség felmérésére adott válaszok alapján állították össze.

1016 diák visszajelzéseit összesítették, az volt a kérdés, hogy mi okoz a diákok számára kihívást a kutatás terén.

A diákok azokon a területeken kaphatnak segítséget, ahol szükségük van erre, továbbá olyan elismert kutatóktól tanulhatnak, akik az adott területen értek el kiemelkedő eredményeket. Az első workshopot, amelynek címe Így kezdd el, február 28-án tartják az Xponential Transylvania termében, 18.00 órától. A workshopot Péntek Borbála doktorandusz, kutatási koordinátor tartja.

Az előadásokon bárki részt vehet, aki érdekel a tudományos kutatások területe, függetlenül attól, hogy részt szeretne-e venni vagy sem az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián. További részletek az ETDK Facebook-oldalán és új Instagram-oldalán találhatóak.

(Forrás: kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek