n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Magyar géniuszok - kiállításmegnyitó a Teleki Magyar Házban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hogy a Rubik-kockát meg a C-vitamint magyar tudós fedezte fel, talán minden magyar tudja, de hogy az első színes televízió, vagy a bogárhátú Volkswagen is magyar feltaláló nevéhez fűződik, az már kevésbé köztudott.


Mi mindent adtak a magyar tudós elmék és feltalálók a nagyvilágnak?

Erre a kérdésre ad többek közt választ a nyolcvan poszterből álló kiállítás, amely a Magyarok Világszövetsége jóvoltából érkezett Nagybányára, a Teleki Magyar Házhoz. A kiállítás, amelyet a 2022-ben elhunyt néhai Pálfi György egyetemi professzor, múzeumigazgató állított össze, több mint 300 magyar tudós munkásságát mutatja be: 15 poszteren a magyar származású, illetve magyar kötődésű Nobel-díjasok munkásságát ismerteti, a többin a közlekedés, a világűr, az információ hordozók, a gyógyászat, az atomenergia és sok egyéb területen végzett felfedezések vagy fejlesztések is helyet kaptak, de természetesen Rubik Ernő találmánya sem maradt le róluk.

A február 5-én 18 órakor nyíló kiállítás egyelőre február 15-ig lesz látogatható!

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek