rmdsz
2024. június 15., szombat Jolán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (37)

| Vélemények 2 | Nyomtatom | A+ | A-

Elfogadtuk a város általános költségvetési tervét az idei évre. Ennek értelmében 2023-ban előre láthatóan összesen több mint 1 milliárd lejből gazdálkodhatnak a városi intézmények.


Támogatjuk a gazdikat, hogy ivartalanítsák a nem fajtatiszta kutyáikat Nagybányán. A tavalyi évhez képest emeltük az erre a célra szánt pénzösszeget: 70 lejt a kisméretű hímek, 140 lejt a közepesek és 200 lejt a nagytestű hímkutyák ivartalanítására szánunk. 100 lejjel segítjük a kistestű nősténykutyák, 200 lejjel a közepes méretűek, 300 lejjel pedig a nagytestű nősténykutyák ivartalanítását. Az ivartalanítási kampányban ugyanakkor 100 lej segítséget nyújtunk a gazdiknak, hogy mikrochippel jelöljék meg a kutyáikat.

A kampány kezdési időpontjáról és a helyszínekről később tájékoztatjuk a nagybányai lakosokat.

Post-mortem díszpolgári címet adományoztunk Vida Géza szobrászművésznek. Régi adósság törlesztése ez a nagybányai közösség felé. 

Fontosnak tartjuk a régi városrészek arculatának megőrzését, ezért visszautasítottuk azt a nagyszabású városfejlesztési tervet, ami radikális beavatkozást jelentene a Griviței (Portörő) utca és a Bay-kert környezetébe. A zömében egy- és kétszintes lakóházak közé egy háromszintes komplex lakó- és kereskedelmi egységekkel felszerelt központ építése gyökeres változást jelentene és lerombolná a csendes, festői bányászváros emlékét. Ezért ezt nem támogattuk.

Hozzájárultunk ahhoz, hogy a város megvásárolja az Unirii sugárút 5. szám alatt levő, volt BCR épületet. Ezzel a lépéssel sikerült a város területén szétszórt igazgatóságokat egy épületbe gyűjteni, így könnyítünk az ügyintézések folyamatában a hozzánk forduló polgároknak. A beszerzés értéke 2,5 millió euró, amit a város két részletben fizet ki a kereskedelmi banknak.

 

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

Nagybánya.ro 2023.03.15 07:33:05
Köszi az észrevételét, javítva.
Dr. Valdman István 2023.03.14 23:12:58
Nem sok egy kicsit a 100 milliárd lej ( több, mint 20 milliárd euro???) költségvetés? Illik egy kicsit figyelmesebben közölni a közérdekű adatokat.


Reklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek