rmdsz
2024. június 15., szombat Jolán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (42.)

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

Augusztusban, az önkormányzati üléseken a következő határozatokat hoztuk:


Az RMDSZ önkormányzati jelenlétének köszönhetően sikerült 70.000 lej támogatást juttatnunk a történelmi magyar egyházaknak a benyújtott pályázatok alapján a 2023-as év második kiírási szakaszában. 

Kiosztottuk a vissza nem térítendő támogatásokat a sport kategóriában. 1.200.000 lejt adtunk a teljesítmény és a tömegsport terén benyújtott pályázatokra a második kiírási szakaszban. 

Pap Zsolt István RMDSZ-es alpolgármester tagja lett annak a bizottságnak, amely fiatal családoknak juttat önkormányzati alapokból földterületet saját otthon építésére. 

Meghatároztuk a hazai pályán játszott foci és kézilabda meccsek belépődíját a 2023-2024-es szezonra. 

A foci és kézilabda női és férfi csapatainak hazai pályán játszott meccseire a belépő 10-30 lej között lesz, a bérletek pedig 150-500 lej között annak függvényében, hogy egy vagy mindkét, azaz a női és férfi csapat meccseit is szeretné látni a néző. 

Mint arról már beszámoltunk, az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR), az orvosi infrastruktúra fejlesztését célzó befektetések keretén belül, szeretnénk létrehozni azt az Integrált közösségi központot, amely átfogó orvosi és szociális szolgáltatásokat biztosítana a Fernezely negyedben élőknek. Ezért most megváltoztattuk az Uzinei (Üzem) utcában, az önkormányzat tulajdonában levő volt óvoda épület rendeltetését, hogy helyet biztosítsunk az új központ létrehozásának. 

Előrelépés történt a műszaki és gazdasági tervek elfogadásával az Anghel Saligny (volt 5-ös líceum) Technikai Kollégium felújításában is, amit ugyancsak az Országos Helyreállítási Alapból ( PNRR) nyert pályázatból finanszírozunk.  

Idén is megszervezzük a Romanian Science Fesztivált. A tavaly nagy sikernek örvendő esemény a technika és műszaki tudományok területéről mutatja be a legújabb fejlesztéseket. Az idén az eseményre szeptember 15-17. között kerül sor. 

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

asda services 2023.09.26 15:40:38
ZI BUNA SI BINE AȚI VENIT LA ASDA FINANCE LTD
Ai nevoie de finanțare 100%? Pot să vă rezolv nevoile financiare cu o problemă a spatelui cu o rată a dobânzii de 3%. Indiferent de circumstanțele dvs., lucrător pe cont propriu, pensionar, aveți un rating de credit slab, vă putem ajuta. rambursare flexibilă, Contactați-ne la:
asdaservices24@gmail.com
Aplică acum pentru toate tipurile de împrumuturi și obține bani urgent!
* Înființarea unei francize
* Achiziție de afaceri
* Expansiunea afacerii
* Proiect de capital/infrastructură
* Achizitie imobiliara comerciala
* Executarea contractului
* Finanțarea comerțului etc.
Salutari,


Reklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

Anna Vállalkozásfinanszírozást, személyi pénzügyeket, jelzáloghiteleket, autóhiteleket, (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek