rmdsz
2024. június 20., csütörtök Rafael napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (44.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Közelebb kerültünk a Nagybánya-Szatmárnémeti közötti gyorsforgalmi út megvalósításához azzal, hogy együttműködési szerződést írtunk alá a Máramaros megyei Tanáccsal és a Nemzeti Közúti Infrastruktúrát kezelő részvénytársasággal.


Az RMDSZ kormányzása idején, Tánczos Barna miniszter kezdeményezésére elfogadott kormányrendelet alapján, Nagybánya önkormányzata most arról határozott, hogy 120 ezer lejjel támogatja a használt vagy roncsautók selejtezésének folyamatát. Ebben a programban 200 autó selejtezését tudjuk támogatni önkormányzati forrásból. 

Nagybánya is részt vesz abban a kísérleti programban, amely meleg étkezést biztosít az általános iskolás diákoknak a délutáni program megkezdése előtt. Elsőként a Simion Bărnuțiu Általános Iskola (volt 13-as számú) 501 diákkal vesz részt ebben a kezdeményezésben. 

A magyar nyelven tanuló kisiskolások étkeztetését és délutáni oktatását Nagybányán, Mármarosszigeten, Hosszúmezőn és idéntől Koltón is a magyar kormány támogatja az Iskola Alapítványon keresztül. 

Új tömbházak vehetnek részt az energetikai hatékonyság növelését célzó felújítási programban. Ezúttal a Bukaresti (I.Mihály Király) Sugárút 28, a Decebal Sugárút 2, 12, 14, 20 szám, az Independenței Sugárút 20 szám, a Victoriei 54A szám esetében fogadtuk el a megvalósíthatósági tanulmányt. 

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres vállalkozása felélesztésére, akár pénzre van (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek