n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

ÖNKORMÁNYZATI BESZÁMOLÓ (47.)

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az idei év első tanácsülésén új tervek finanszírozását kérvényeztük az Országos Helyreállítási Alaptól a fenntartható városfelújítás megvalósítása érdekében. A Nord Egyetem előtti tér, az állomás előtti tér, Új főtéri Bányászszobrot körülölelő terület és a Dacia park felújítására nyújtunk be tervet.


Új bicikliutak kialakítását tettük lehetővé a gazdasági és technikai tervek elfogadásával. A Zazar folyó bal partján a Dragoș Vodă utca és Industriei utca, valamint a Régi Főtér övezetében kialakítandó bicikliutak kialakítása a tervek szerint 18,5 millió lej kerül majd. 

Új autóbusz járat bevezetéséről szavaztunk, ami a Zazar negyed és az AUCHAN bevásárlóközpont között közlekedik majd. 

Az Alecsandri utcán (volt Erdélyi út) levő, az önkormányzat által nemrégiben felújított 3 tömbházból, 8 lakást, 2 garázst és két kereskedelmi helységet a Minaur Sportklub rendelkezésére bocsátjuk. Ugyanitt a Városi Színház négy lakás és két garázst kap szolgálati lakás céljából.

Az Atlétika pálya elnevezésű terv a a Republicii, Transilvaniei és Unirii Sugárutak, valamint a Hortensiei utca által határolt terület rendezésére vonatkozik. Hosszan elnyúló vita után a városatyák megszavazták az új területrendezési tervet, ami új tömbházak építését teszi lehetővé ebben az övezetben. Pintér Zsolt RMDSZ-es tanácstag felszólalt az ülésen, érvelt a terület túlzsúfoltsága ellen, de végül a kezdeményezést megszavazták. 

 

Pap Zsolt István – RMDSZ-es alpolgármester

Pintér Zsolt – RMDSZ-es önkormányzati képviselő

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek