n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Pataki Csaba Szatmár megyei tanácselnök: helyi szinten az RMDSZ és a PSD közös kormányzásra van ítélve

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Pataki Csaba Szatmár megyei tanácselnök a Szociáldemokrata Párt megyei szervezetének szombati tisztújító ülésén kijelentette, hogy helyi szinten az RMDSZ és a PSD 'közös kormányzásra van ítélve'.


Felszólalásában az RMDSZ politikusa emlékeztetett arra, hogy a két politikai alakulatnak együtt több mint kétharmados többsége van a megyei önkormányzatban.

'Sokan támadnak, próbálnak megosztani minket, néhányan a vörös pestistől és a zöld pestistől egyaránt meg akartak szabadulni. Most, ha már együtt lettünk pestisesek, akkor közös kormányzásra vagyunk ítélve. Ha megnézzük, a megyeszékhelyen és a megyében is van mire büszkének lennünk. Mindig próbálunk megoldásokat találni, a barátságokat megőrizni' - fejtettek ki Pataki Csaba.

Az RMDSZ Szatmár megyei szervezetének elnöke a választásokat egy sakkjátszmához hasonlította. 'Amikor véget ér, kezet kell fognunk és egymás szemébe kell néznünk. Egyetlen tisztség, egyetlen politikai kihívás sem ér annyit, hogy olyan mély árkokat ássunk, amelyeken az esemény végeztével nem tudunk átkelni' - fogalmazott a politikus.

Felszólalt az ülésen Szatmárnémeti polgármestere, Kereskényi Gábor is, aki elmondta, hogy a felmérések szerint az RMDSZ és a PSD együttes támogatottsága jelenleg meghaladja a 60 százalékot. 'Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a szatmáriak értékelik a városvezetés elmúlt években végzett munkáját. Hiszem, hogy csak együtt, tisztességes partnerségben tudjuk leküzdeni az előttünk álló problémákat, és próbálhatunk meg megfelelni a polgárok elvárásainak' - jelentette ki az elöljáró.

Korábbi felszólalásában Marcel Ciolacu, az PSD elnöke arról beszélt, hogy megtisztelő számára az RMDSZ-szel való helyi szintű együttműködés. Ugyanakkor meggyőződését fejezte ki, hogy az RMDSZ politikusai 'nem fognak megbántódni', ha pártja az idei választásokon megszerzi Szatmárnémetiben a polgármesteri és a megyében a megyei tanácselnöki tisztséget.

(agerpres.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek