k rmdsz
2024. április 27., szombat Zita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

RMDSZ: európai uniós forrásból újítjuk Felsőbánya római katolikus templomát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ kormányzati munkájának egyik kiemelt eredménye Felsőbányán a római katolikus templom restaurálása. Az RMDSZ fontosnak tartja az épített örökségek védelmét, hisz az környezetével állandó kapcsolatban van – olvasható a felsőbányai önkormányzati képviselők három éves beszámolójában.


„Támogattuk a magyar történelmi egyházakat az önkormányzat által kiírt, vissza nem térítendő pályázati alapból, számaránytól függetlenül.

Megszavaztuk a volt mozi épületének a felújítását, kibővítését, multifunkcionális épületté való átalakítását.

Támogattuk a városi kultúrház, a tanintézmények, a régi főtér és a nyugdíjasotthon felújítását. A település múltját igyekszünk a köztudatban élénken tartani: kezdeményeztük egy tanösvény kialakítását a Bánya-hegy oldalán húzódó régi tárnák megnyitásával” – nyilatkozott Hitter Annamária önkormányzati képviselő.

Kormányzati forrásból az RMDSZ által kezdeményezett Anghel Saligny program keretén belül Felsőbányán is megkezdődött az úthálózat egy szakaszának a felújítása. Emellett elektromos buszokat vásárolt a város, így kényelmesebb a közlekedés Felsőbánya és Nagybánya között.

Az oktatásra is kiemelten odafigyelünk. Az elmúlt évben Felsőbányán is elindult az Iskola Alapítvány által működtetett Délutáni oktatási program. A közösségi rendezvényeink közül pedig a Retro Bányásznap megszervezésével elevenítjük fel a régi időket, hogy az utókor méltóképpen emlékezzen és megőrizze a bányászat emlékét.

Építjük és megvédjük közösségeinket!

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

Loan Offer hello we Offer quick Loan.... Are you a businessman or a woman? Are you in any financial (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek