k rmdsz
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

RMDSZ: hozzájárultunk Misztótfalu és Láposbánya fejlődéséhez

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Misztótfaluban és a hozzá tartozó Láposbányán az elmúlt négy évben az önkormányzatban hozzájárultunk ahhoz, hogy a település élhetőbb legyen. Az önkormányzat számos kormányzati és európai uniós pályázati forrást kihasznált, ennek köszönhetően a kisváros és a hozzá tartozó falvak szebbek, korszerűbbek és rendezettebbek.


„Uniós forrásból teljesen megújult Misztótfalu központja, játszótereket alakítottunk ki, parkosítottunk, térköveket helyeztünk el a járdákra. Az önkormányzat elektromos buszokat vásárolt, ezek Misztótfalu és Nagybánya között közlekednek. Utat építettünk és parkolóhelyeket alakítottunk ki a misztótfalusi orvosi rendelőnél” – fogalmazott Lauber Sándor önkormányzati képviselő.

Hozzátette: annak köszönhetően, hogy az RMDSZ kormányon volt 2023 júniusáig, javítják az utakat és a csatornarendszert 20 millió lejből az Anghel Saligny programból, amelyet az RMDSZ indított el. 

Szintén a két és fél éves kormányzás alatt sikerült olyan pályázatot nyerni, amely hozzájárul a szelektív hulladékgyűjtéshez és ezzel együtt egy tisztább környezethez a településen. Hulladékudvart hoznak létre, ahova a lakosság önkéntes alapon viheti be azt a szemetet, amelyet nem szállít el a szolgáltató. Hiánypótló infrastruktúráról van szó, hiszen a legtöbb romániai településen nincs megoldva a nagy méretű hulladékok, például használt bútorok, autóabroncsok, elektromos és elektronikai hulladékok, építési és bontási hulladékok megfelelő, szelektív tárolása. Emellett pedig digitális hulladékszigeteket is létesítenek, ahova a lakosság külön tárolókba dobhatja be a biológiailag lebomló, papír-, műanyag-, üveg- vagy fémhulladékot.

Az elmúlt években uniós forrásból bevezették a gázt Misztótfaluban és Láposbányán, a főutcán már van gáz a háztartásokban, következnek a mellékutcák. Támogattuk a történelmi magyar egyházak működését is, sikerült a kormány tartalékalapjából forrást szerezni arra, hogy legyen villany a láposbányai római katolikus templomban.

Mi, az RMDSZ, egy erős, a szülőföldön megmaradni és fejlődni akaró közösséget képviselünk. 

Építjük és megvédjük közösségeinket!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek