k rmdsz
2024. április 19., péntek Emma napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Szeptemberben megnyithatja kapuit a Híd utcai iskola

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Magyar Kormány határozata alapján, az ingatlanberuházási támogatási program keretén belül, a Bethlen Gábor Alap közreműködésével 70 millió forint támogatásban részesült a nagybányai Óvárosi Református Egyházközség a Híd utcai iskolaépület javítására és korszerűsítésére.


A támogatási projekt célja az, hogy a nagybányai diákok jobb körülmények között tanulhassanak egy belvárosi iskolaépületben. Az épületfelújítási munkálatok után a berendezéshez és költözéshez a közösség teljes összefogására van szükség. Ennek érdekében szoros együttműködés indult el az Óvárosi Református Egyházközség, a Németh László Elméleti Líceum, az Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesület és a nagybányai helyi RMDSZ között. Ez az együttműködés állandó és folyamatos lesz a munkálatok befejezéséig, szükség esetén további szereplők bevonásával.

Az eddigi közösségi összefogás és önkörmányzati támogatás nem volt hiábavaló: a legfontosabb az elvégzett munkák közül, hogy megerősítették az épület szerkezetét. A Magyar Kormány támogatása kiegészítés a munkálatok befejezésére arra, hogy az épület készen álljon a tanintézmény befogadására 2017 szeptemberében.

A munkálatok állásáról folyamatosan tájékoztatjuk a kedves olvasókat, a nagybányai magyar közösséget, a szülőket és az érdeklődőket.

„A ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedeteket, a jó cselekedet mellé tudományt, a tudomány mellé mértékletességet, a mértékletesség mellé pedig tűrést, a tűrés mellé pedig kegyességet, a kegyesség mellé pedig atyafiakhoz való hajlandóságot, az atyafiakhoz való hajlandóság mellé pedig szeretetet, mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem tesznek titeket hivalkodókká, sem gyümölcstelenekké a mi Urunk Jézus Krisztus megismerésére nézve” - idézte a Szentírást Bak László lelkipásztor a 2 Péter 1, 5-8. alapján.

„A nagybányai közösség és a Németh László Elméleti Líceum kisdiákjai évek óta várják a költözést, s bár ebben a tanévben is minden erőnkkel igyekeztünk a legjobb körülményeket biztosítani a kicsik számára a líceum termeiben, igazi otthonuk a Híd utcai épületben lesz. A költözésről felelős döntést kell hoznunk,  hogy az ottani körülmények valóban jobbak legyenek a mostaniaknál. Ehhez azonban még rengeteg tennivalónk van.” - vélekedik Váradi Izabella iskolaigazgató.

„A Híd utcai iskola falai nemcsak otthont adnak mostani és következő generációk diákjainknak, hanem a nemzeti identitástudat erősítését és történelmi közösségünkhöz való tartozás érzését is elõsegítik” - mondta Várady Enikő, az Iskoláinkért, Gyermekeinkért Egyesület elnöke.

„Remélem és hiszem, hogy a következő tanévet kisiskolásaink és óvodásaink már a felújított, korszerű, XXI. századi igényeknek megfelelő épületben fogják kezdeni” - nyilatkozta Kovács Richárd nagybányai RMDSZ-es önkormányzati képviselő. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

HITEL VÁLLALKOZÓKNAK HITEL VÁLLALKOZÓKNAK Személyi kölcsönre van szüksége cége számára? Ne habozzon (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek