rmdsz 1
2024. április 16., kedd Csongor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Újra jelentkezhetnek a középiskolások az MCC-be

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

December 15-éig jelentkezhetnek a lelkes, tanulni vágyó diákok a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programjába. A felvételt nyert fiatalok ingyenes képzéseken, sokoldalú szakmai és közösségépítő tevékenységeken, nyelvórákon és kirándulásokon vehetnek részt a program keretében, hívta fel a figyelmet közleményében az MCC.


Az MCC Középiskolás Programjába az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek a középiskolás diákok, akik kiegészítenék iskolai tanulmányaikat, kíváncsiak a világ dolgaira, és szívesen csatlakoznának egy aktív, motivált és nyitott fiatalokat megmozgató közösséghez. A program 2013 óta van jelen Erdélyben, és több mint 1300 tagot számlál.

A Középiskolás Programban minden fiatal díjmentesen vehet részt. A képzés alapját főleg a társadalomtudományi online kurzusok és hétvégi foglalkozások teszik ki. A program fontos eleme az ingyenes angol és román nyelvoktatás, amely gyakorlatias, hasznos tudást ad át a tanulóknak. Az online képzések témái között megtalálható a modern kori történelem, a nemzetközi kapcsolatok, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, valamint a magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzusok is.

A virtuális tanulási lehetőségek mellett havonta több tematikus képzési napon találkozhatnak a diákok, ahol elismert szakemberek tartanak előadásokat, workshopokat, kiscsoportos foglalkozásokat. A témák kiválasztásakor elsődleges szempont, hogy érdekesek és építőek legyenek a fiatalok számára, segítsék a személyiségfejlődést, és hasznukra váljanak későbbi tanulmányaik, karrierjük során is. Ebben a tanévben például már volt jogi és közgazdasági témákra épülő képzési hétvége, de különböző művészeti ágakkal is megismerkedtek a résztvevők. A hétvégi foglalkozások Kolozsváron és Székelyudvarhelyen zajlanak. Az oktatás mellett táborokba, belföldi és külföldi kirándulásokra, versenyekre jelentkezhetnek a diákok, és számos eseményen vehetnek részt önkéntesekként is. Ezek az alkalmak szintén hozzájárulnak az élményközpontú tanuláshoz, ismerkedéshez.

Az érdeklődő fiataloknak csupán egy űrlapot kell kitölteniük, és egy rövid, írásbeli kritikát beküldeni egy szabadon választott olvasmányról, filmről, sorozatról vagy színházi előadásról. A jelentkezés első lépése itt található meg.

A szervezet munkatársai örömmel fogadják a diákok jelentkezését, és szívesen látják az érdeklődőket az MCC-központokban Aradon, Csíkszeredában, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Sepsiszentgyörgyön és Szatmárnémetiben. További információkért az kp@mcc.ro e-mail címen vagy a szervezet Facebook-oldalán érdeklődhetnek.

Az MCC tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt ingyenes képzéseket az általános iskolás és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. A programok kiegészítik a hagyományos iskolarendszert, céljuk, hogy társadalmilag hasznosak legyenek, közösségi célokat szolgáljanak.

(Maszol.ro)

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

G7global1@proton.me A refinery in Kazakhstan,Qatar and Russia have product allocation for D2, D6, ESPO, JET A1, JP54 (...)

My company offer loans at low interest rates of 2% My company offer loans at low interest rates of 2%. The company is registered with the ministry of (...)

Hitel- és pénzügyi segítség online Jó nap, Jelentkezzen itt mindenféle hitelre, pénzügyi helyzetétől függetlenül, hitelünk (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek