n
2024. február 27., kedd Ákos, Bátor napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az RMDSZ március 15-i rendezvényei

| Vélemények 1 | Nyomtatom | A+ | A-

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség ez évben is Erdély-szerte megemlékezik az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.


2014. március 15-én, a magyar nemzeti ünnepen Kelemen Hunor szövetségi elnök a Nagyváradon szervezett ünnepi megemlékezéseken vesz részt az alábbi program szerint: 15.00 Koszorúzás Rulikowski Kázmér síremlékénél 15.40 Koszorúzás a Nicolae Bălcescu szobornál 16.00 Ökumenikus ima a Várad-olaszi Református Templomban 17.00 Koszorúzás és ünnepi beszédek Szacsvay Imre szobránál, majd huszárok, cserkészek és fúvószenekar által vezetett zászlós, fáklyás felvonulás a Fő utcán a Petőfi-szoborig 19.30 Koszorúzás Petőfi Sándor szobránál   Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke március 15-én, a délelőtti órákban Kelementelkén ünnepel, ahol a reggeli istentisztelet és kulturális műsorok után, emléktábla avatáson vesz részt. Ezt követően, délután 14.00 órakor, a marosvásárhelyi Postarétre is kilátogat, ahol az idei megemlékezést huszárcsapatok felvonulása teszi majd még emlékezetesebbé. A Szövetség politikai alelnöke március 16-án a Maros megyei Havadon ünnepel.   Kovács Péter főtitkár Temesváron vesz részt a magyar nemzeti ünnep alkalmából szervezett ünnepségeken: 15.00 órától az Eftimie Murgu szobor megkoszorúzásán lesz jelen, 16.00 órától a szabadfalui Petőfi emlékműnél mond beszédet, majd 18.00 órától a temesvári Ifjúsági Házban rendezett ünnepi műsoron vesz részt.   Hegedüs Csilla kulturális főtitkárhelyettes, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje szombaton a délelőtti órákban a Fehér megyei Magyarlapádon, délután, pedig Zilahon ünnepel az egybegyűltekkel. Bodor László programokért és ifjúságért felelős főtitkárhelyettes Szeben megyében, Magyari Tivadar oktatási kérdésekért felelős főtitkárhelyettes Besztercén tiszteleg a márciusi ifjak emléke előtt. Székely István társadalomszervezésért felelős főtitkárhelyettes, a Szövetség brassói rendezvényein, Ilyés Gyula önkormányzatokért felelős főtitkárhelyettes pedig az RMDSZ aradi megemlékezésein vesz részt.   Korodi Attila környezetvédelmi miniszter március 15-én a Tusnádfürdőn, Csíkszeredában és a Nyergestetőn szervezett megemlékezéseken lesz jelen.   Sógor Csaba európai parlamenti képviselő szombaton 14.00 órától a Nyergestetőn szervezett ünnepségen vesz részt és mond beszédet, ezt követően 17.00 órakor a Szövetség csíkszeredai rendezvényein lesz jelen. Winkler Gyula európai parlamenti képviselő március 15-én Hunyad megyében ünnepel, délelőtt Piskiben és Déván vesz részt a megemlékező rendezvényeken, majd a délutáni órákban Petrozsényban, Lupényban és Vajdahunyadon helyezi el a kegyelet koszorúit. Másnap, március 16-án Szászváros és Petrilla meghívottja a képviselő. Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje március 15-én, 12 órától jelen lesz a marosvásárhelyi Bernády téren, a Bem- emlékplakett koszorúzásán, 14 órától pedig ünnepi beszédet mond a Postaréten az RMDSZ marosvásárhelyi és Maros megyei szervezete által rendezett megemlékezésen. Antal Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje szombaton, Udvarhelyen és Székelykeresztúron ünnepel az egybegyűltekkel.

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek

nagybanya 2014.03.13 14:28:18
hol van?


Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

magánszemélyek közötti hitelajánlat Pozdrav, gospodine ili gospođo. Es necesario esforzarse por implementar actividades activas o (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek