rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hagyományos helyi termékeket kínálnak az ünnepi asztalra Szatmárnémetiben

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A koronavírus-járvány okozta tiltás-sorozat és a hagyományos szatmári termékek népszerűsítése miatt is különleges az idén első alkalommal megszervezett húsvéti vásár Szatmárnémetiben. A hangsúlyt ugyanis arra helyezték a szervezők, hogy tömegrendezvény helyett olyan programot szervezzenek, amely a helyi termékekre irányítja a figyelmet.


Butka Gergő szervező, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ igazgatója a Maszolnak elmondta, bár már ötödik napja tart a vásár, az emberek még mindig újdonságként értékelik, folyamatos az érdeklődés, és a gyermekek számára különösen csábítóak a tematikus dekorációs elemek. Butka kiemelte, nem klasszikus húsvéti vásárról van szó, bár az ünnepkörhöz köthető kellékek és élelmiszerek nagy részét megtalálják az érdeklődők.

A céljuk az volt, hogy távol tartsák a bóvliárusokat és helyi termelőket vonultassanak fel, akik hagyományos szatmári portékát kínálnak a vásár látogatóinak. Erről meg is bizonyosodtak a szervezők, a termékek rendelkeznek a helyi márkát jelölő minősítéssel, nyomatékosította a szervezők nevében Butka Gergő.

A megvásárolható portékák közül nem hiányzik a bor, a pálinka, a sonka, a sütemények vagy éppen a zöldségek. Azok pedig, akik ünnepi hangulatot varázsolnának lakásukba, virágokat, kerámiát és egyéb ünnepi dekorációs cikkeket is találnak a standoknál. Április 3-áig, húsvéthétfőig Szatmárnémeti régi központjának parkjában naponta 10 és 18 óra között 30 házikónál várják a vásárlókat.

A húsvéti kirakodó tulajdonképpen a Szatmári Termékek Vásárának egy különleges kiadása, az alkalmi névváltoztatásról a polgármesteri hivatal döntött, és remélik, ezzel sikerül hagyományt teremteni a kezdeményezésből, tudatta Butka Gergő. Elmondta még, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a Covid-19 világjárványra való tekintettel a vásárlás biztonságos legyen, a standok között pedig ne alakuljon ki tömeg. A művelődési központ igazgatója a Maszol kérdésére tudatta, ezt úgy érik el, hogy az árusok figyelmét is felhívták a szabályok betartatására, továbbá a biztonságiak és velük együttműködő vidékfejlesztési egyesület emberei is ügyelnek az óvintézkedések érvényesítésére.

A Szatmárnémeti Húsvéti Vásár szervezője a város polgármesteri hivatala, a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ, a Szatmár Megyei Tanács, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek