Noileg
2024. július 13., szombat Jenő napja
árfolyam:
1 euro = 4.9737 RON
1 dollár = 353.2067 RON
100 forint = 0.0547 RON

Idén is meghirdette a magyar helyeket a rendőrakadémia

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az idén nyolc, magyaroknak fenntartott hely van a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó bukaresti Alexandru Ioan Cuza Rendőrakadémián: 5 hely a rendőr, 1 hely a határőr, 2 hely a csendőr szakon – tájékoztatott ma délelőtt Bukarestben Laczikó Biró Enikő, a Kisebbségvédelmi Hivatal államtitkára.


A câmpinai Vasile Lascăr-, és a kolozsvári Septimiu Mureşan altisztképző iskolák, valamint a nagyváradi Avram Iancu határképző iskola esetében összevont nemzetiségi helyekre pályázhatnak a magyar diákok, összesen 10 személy.

,,Az RMDSZ hathatós munkájának köszönhetően már az elmúlt években is külön helyeket írtak ki a tiszti pálya iránt érdeklődő magyar nemzetiségű fiataloknak, 2010-ben  34-et, egy évvel később 15-öt ” – emlékeztetett az előző évek statisztikáira a Szövetség államtitkára.

 

,,Fontos lenne, hogy minden magyar fiatal tudomást szerezzen a nekik fenntartott helyekről, ezért szükség van a pedagógusok, szülők, civil szervezetek támogatására, így hosszútávon akár azt is elérhetjük, hogy a magyar lakta települések lakói anyanyelvükön is kommunikálhatnak majd a rendőrökkel”– hangsúlyozta Laczikó Biró Enikő.

 

A felsőoktatási intézménybe július 21-ig lehet jelentkezni. Részletes tájékoztatás a felvételi folyamatáról, a felvételi vizsgával kapcsolatos információkról a rendőrakadémia honlapján olvasható (http://www.academiadepolitie.ro ).

közlemény

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Komoly és megbízható hitelajánlat Komoly és megbízható hitelajánlat 24 órás nem banki hitel. Finanszírozásra van szüksége (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? JÓ HITELRE VAN SZÜKSÉGE? Sziasztok, SZELECZKI GÁBOR vagyok, becsületes, 24 órán belüli (...)

adj fel hirdetést
noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek