rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ismét meghosszabbítják a népszámlálás személyes lekérdezéses szakaszát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) bejelentette, hogy július 31-éig meghosszabbítják a népszámlálás személyes lekérdezéses szakaszát.


Az INS sajtóközleménye szerint meghosszabbítják a népszámlálás határidejét az alacsony összeírási rátájú megyékben, valamint ott, ahol még nem sikerült befejezni az összeírást. Úgy fogalmaznak, fennáll a veszélye annak, hogy július 24-éig nem sikerül megszámlálni a teljes becsült lakosságot.

„Ez az utolsó hosszabbítás a népszámlálás személyes lekérdezéses időszakában” – hívja fel a figyelmet az INS. Hozzáteszik, továbbra is dolgoznak a számlálóbiztosok és felkeresik azokat, akiket még nem sikerült összeírni. Aki nem szeretné fogadni a számlálóbiztost, az felkeresheti a települési összeírópontokat, ahol a számlálóbiztos rögzíti az adatokat. Ezen a linken érhető el az összeírópontok listája.

Az INS közölte, július 20-ig közel 17 millió ember vett részt a népszámláláson, ami az ország becsült lakosságának 87,4 százalékát jelenti. A statisztikai intézet azt tanácsolja az állampolgároknak, hogy fogadják a számlálóbiztost otthonaikban, vagy keressék fel a települési összeírópontokat.

A Népszámlálás.ro csapata korábban felhívta a figyelmet arra, hogy Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Marosvásárhely, Szatmárnémeti is olyan jelentős magyar lakossággal bíró település, ahol csökkenhet a magyarság száma a népszámláláson való alacsony részvétel miatt.

A népszámlálás kedvezőtlenül alakul a jelentős magyar lakossággal rendelkező megyékben. Kolozs megyében a feltételezett lakosság 19, Marosban 13, Szatmárban 12, Hargita megyében 9, Biharban 8, Kovászna megyében 6, Szilágy megyében pedig az 5 százalékát nem sikerült lekérdezni eddig.

(maszol.ro)

Reklam

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek