no
2024. április 13., szombat Ida napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ismét meghosszabbítják a népszámlálás személyes lekérdezéses szakaszát

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) bejelentette, hogy július 31-éig meghosszabbítják a népszámlálás személyes lekérdezéses szakaszát.


Az INS sajtóközleménye szerint meghosszabbítják a népszámlálás határidejét az alacsony összeírási rátájú megyékben, valamint ott, ahol még nem sikerült befejezni az összeírást. Úgy fogalmaznak, fennáll a veszélye annak, hogy július 24-éig nem sikerül megszámlálni a teljes becsült lakosságot.

„Ez az utolsó hosszabbítás a népszámlálás személyes lekérdezéses időszakában” – hívja fel a figyelmet az INS. Hozzáteszik, továbbra is dolgoznak a számlálóbiztosok és felkeresik azokat, akiket még nem sikerült összeírni. Aki nem szeretné fogadni a számlálóbiztost, az felkeresheti a települési összeírópontokat, ahol a számlálóbiztos rögzíti az adatokat. Ezen a linken érhető el az összeírópontok listája.

Az INS közölte, július 20-ig közel 17 millió ember vett részt a népszámláláson, ami az ország becsült lakosságának 87,4 százalékát jelenti. A statisztikai intézet azt tanácsolja az állampolgároknak, hogy fogadják a számlálóbiztost otthonaikban, vagy keressék fel a települési összeírópontokat.

A Népszámlálás.ro csapata korábban felhívta a figyelmet arra, hogy Gyergyószentmiklós, Csíkszereda, Marosvásárhely, Szatmárnémeti is olyan jelentős magyar lakossággal bíró település, ahol csökkenhet a magyarság száma a népszámláláson való alacsony részvétel miatt.

A népszámlálás kedvezőtlenül alakul a jelentős magyar lakossággal rendelkező megyékben. Kolozs megyében a feltételezett lakosság 19, Marosban 13, Szatmárban 12, Hargita megyében 9, Biharban 8, Kovászna megyében 6, Szilágy megyében pedig az 5 százalékát nem sikerült lekérdezni eddig.

(maszol.ro)

Reklam

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek