rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Milyen Európát akarunk? Az RMDSZ 12 pontja

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Mi, erdélyi magyarok sokat vártunk arra, hogy az Európai Unió tagjai legyünk.


Európa a mi otthonunk is, tapasztaljuk az előnyeit, kihasználjuk a lehetőségeit. De érezzük a rossz brüsszeli döntéseket is.

Az életszínvonal várt javulása elmaradt, a hagyományos értékeink háttérbe szorulnak, a schengeni csatlakozásunkat halogatják.

Tudjuk, hogy az Uniónak nincs alternatívája: sem a többi ország, sem a magyarok számára. A magyar emberek most azt várják, hogy az Unió megváltozzon. Az RMDSZ is ezt kéri: új szemléletet, új lendületet és új vezetést Brüsszelbe!

1. Az uniós kisebbségvédelmi szabályozásokat támogatni kell és nem gáncsolni!

2. Kapjuk meg a nekünk járó uniós forrásokat: településeink fejlesztésére, iskoláink és kórházaink korszerűsítésére, gazdáink és vállalkozóink támogatására. 

3. Az EU itthon segítsen munkahelyeket teremteni a fiataloknak, ne pedig arra ösztönözze őket, hogy külföldön keressék a megélhetést.

4. Támogatjuk az uniós minimálbér elvének alkalmazását itthon is.

5. Tagállami döntéshozatalt a migráció kezelésében!

6. Az ukrán gabona exportja helyett az erdélyi magyar gazdákat, a helyi termékeket támogassa az Unió!

7. Több támogatást a kis- és középvállalkozásoknak fejlesztésekre, innovációra és munkahelyteremtésre!

8. Kevesebb bürokráciát! Ne legyen nehezebb a támogatások lehívása, mint a valódi értékteremtés.

9. Méltányos legyen a zöld átállás, ne a gazdákat terhelje! Az Unió az ambiciózus éghajlatvédelmi céljait egyeztesse össze a tagállamok gazdasági lehetőségeivel és társadalmi tűrőképességével.

10. Ne védje jobban az EU a medvét, mint a saját állampolgárait!  Brüsszelnek meg kell szüntetnie a barnamedve szigorúan védett státuszát.

11. Erősebb fellépést a szélsőségesek ellen! 

12. Olyan Európát akarunk, amelynek súlya van a világban, gazdaságilag versenyképes marad. Az EU-nak képesnek kell lennie arra, hogy megvédje határait és polgárait. 

 

Június 9-én mi is beleszólhatunk abba, hogy jó irányba változzon az Unió. Azért kell elmennünk szavazni, hogy a magyarok – itthon, Erdélyben, a Kárpát-medencében és Európában – nyertesei, ne vesztesei legyenek a 2024-es év nagy változásainak!

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek