n
2024. március 04., hétfő Kázmér napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Nem javul a bentlakás romjai alól kimentett diáklány állapota

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Továbbra is válságos, nem javul az állapota a marosvásárhelyi sürgősségi kórház intenzív osztályán ápolt lánynak, akit a Székelyudvarhelyen részben leomlott bentlakás romjai alól mentettek ki.


„Ugyanúgy válságos az állapota. Nincs változás” – mondta el megkeresésünkre Mariana Negoiță, a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője. Kérdésünkre, hogy műtétekre lenne-e szüksége a lánynak, azt mondta, nincs abban az állapotban, hogy műteni lehessen. A szóvivő azonban arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy meddig tartható ez a helyzet és mikor javulhat a lány állapota.

Mint ismert, december 18-án délután leomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala. Négy tanuló a romok közé szorult. Két fiatal eszméleténél volt, amikor kimentették őket. A két lányt a székelyudvarhelyi kórházba szállították. Ők elhagyhatták már múlt héten a kórházat.

A harmadikként kimentett 17 éves lányt eszméletlen állapotban húzták ki a romok alól, újraélesztették, azonban gerinctörése és egyéb sérülései miatt az állapota nagyon súlyos. Sérülései miatt a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba szállították, ahol azóta is intubálva, mesterséges kómában fekszik.

A tragédia másnapján a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház szóvivője a Maszolnak azt mondta, a diáklánynak „nagyon válságos az állapota, mesterséges kómába helyezték, hemodinamikailag instabil. Jelenleg egyetlen orvos sem tudja megmondani, mi lesz a következő lépés”. Több mint egy héttel később a diáklány állapota változatlan.

(maszol.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

Itt a megoldás minden pénzügyi problémájára Üdvözöljük! Megtalálta a megoldást projekt-végrehajtási problémáira? Pénzintézetünkkel (...)

PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki teljes szívvel a bankomnak dolgozik. Nagy összeg van a számlámon, és az a célom, hogy segítsek azoknak, akiknek nincs módjuk a munkájuk elvégzésére. Komoly és be PÉNZÜGYI HITELEK E-mail: isabellemonica9@gmail.com A nevem ; Isabel MONICA Bankár vagyok, aki (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek