rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter minőségi munkát sürget a sztrádaépítéseknél

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az erdélyi autópályaépítések kapcsán Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter szombaton Gyulafehérváron kijelentette, nagyon fontos az infrastruktúra fejlesztése, de emellett az is, hogy a munkát jól végezzék el. A szaktárca vezetője szerint Romániában jelenleg 600 km autópálya és gyorsforgalmi út épül.


A Gyulafehérvárra látogató tárcavezetőt az újságírók a február eleji incidenssel kapcsolatban kérdezték, amikor az A10-es jelzésű autópálya Szászsebes felől Torda irányába tartó sávján, a 15-ös és a 16-os kilométer közötti szakaszon beszakadt az út. Grindeanu rámutatott, a munkálat még garancia időszakban van, így az építkezési vállalat saját költségén fogja elvégezni a javítási munkálatokat, de nyomatéskoította: azt szeretné, hogy minél kevesebb ilyen incidens forduljon elő. Elmondása szerint a közúti infrastruktúrát kezelő társaság (CNAIR) szigorúan monitorozza az autópályaépítő vállalatot, amelynek be kell tartania a kiszabott határidőket.

A forgalmat február elsejétől állította le 30 napra a CNAIR az építő cég kérésére az A10-es sztráda Szászsebes felől Torda irányába tartó, körülbelül 1 kilométer hosszú szakaszán. A javítási munkálatok várhatóan egy hónapig tartanak és a kivitelező költségén hajtják végre, ugyanis a tavaly átadott útszakasz még garancia alatt áll, tájékoztat az Agerpres hírügynökség.

Gyulafehérvári sajtóértekezletén Sorin Grindeanu arról is beszélt, hogy Románia 2007. január elsejei csatlakozása óta a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusban fordult elő először, hogy a szállításügyi infrastruktúra-fejlesztésre megpályázható teljes összeget lehívta Románia. A tárcavezető szerint tavaly 10, 3 milliárd eurót tudott az ország útépítésekre költeni. ,,Jelenleg 600 km autósztráda és gyorsforgalmi út épül az országban, és az előkészítés különböző fázisaiban található további 340 km” – fogalmazott a szállításügyi miniszter.

(Forrás:kronikaonline.ro)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek