rmdsz header
2024. május 22., szerda Júlia, Rita napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az RMDSZ javaslatára részesülhet finanszírozásban a nagybányai reptér is

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az RMDSZ és a fejlesztési minisztérium javaslatára megteremtette mai ülésén a kormány azt a jogalapot, amelynek segítségével a tartalékalapból részesülhet támogatásban tizenkét regionális reptér, közöttük hét erdélyi – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.


A szaktárcavezető elmondta: a kormány a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó országos és európai szigorítások miatt anyagi nehézségekkel küzdő reptereket támogatja azért, hogy zökkenőmentes legyen az utasok ellátása.

A mai döntés értelmében a héten határozza meg a kormány az odaítélendő összegeket. A javaslat szerint összesen 53.839.000 lejes finanszírozást nyújtanak a hét erdélyi repülőtérnek. A kolozsvári nemzetközi repülőtér 9 millió lejes támogatásban részesülne, a marosvásárhelyi közel 6 millió lejt kapna. A nagyváradi repülőtér 8,8, a szatmárnémeti 7, a nagybányai pedig 8,5 millió lejes finanszírozásban részesülne. A kormány ugyanakkor a szebeni repülőtérnek 6,6 millió lejt, az aradinak pedig 7,9 millió lejt ítélhet majd oda a tartalékalapból.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek