rmdsz 1
2024. április 13., szombat Ida napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Március 15. Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A múlt évekhez képest, sokkal szűkebb körben lesz lehetőség megünnepelni a Nemzeti Ünnepet Nagybányán.


Ennek első mozzanata az ünnepi Istentisztelet, amelyre vasárnap délelőtt 10.00 órakor kerül sor, a nagybányai óvárosi Református templomban.

Hétfőn, március 15.-ikén ünnepi koszorúzásokkal folytatjuk az emlékezést, azonban a járványügyi előírásoknak megfelelően ez csak legtöbb 20 személy részvételével valósulhat meg. Ennek értelmében, a város magyar intézményeinek, egyházi és civil szervezeteinek, valamint iskoláinak képviselői szűk körű közös koszorúzást szerveznek, melynek első állomása a virághegyi reformátustemető 14.00 órakor, majd követve a szokásos útvonalat: a városligeti Lendvay-szobor, Teleki Magyar Ház, Fekete Sas fogadó, római-katolikus temető.

Délután 18.00 órától egy ünnepi összeállítás tekinthető meg az RMDSZ Facebook oldalán, az elmúlt évek március 15-i gálaműsoraiból, Pongrácz Panni szerkesztésében.

Idén ünnepeljünk otthon, és inkább lélekben és gondolatainkban emlékezzünk a jeles napra és a forradalom hőseire.

Hasonló a helyzet a megye többi településein is, sok esetben vörös zóna vagy éppen karantén van, ezért a megszokott ünnepi műsorok elmaradnak, de aki szeretne, a nap folyamán, egyénileg, helyezzen el egy szál virágot az eddig megszokott megemlékezési helyeken. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


k rmdsz
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek