rmdsz header
2024. május 28., kedd Emil, Csanád napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Március 15. Nagybányán

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A múlt évekhez képest, sokkal szűkebb körben lesz lehetőség megünnepelni a Nemzeti Ünnepet Nagybányán.


Ennek első mozzanata az ünnepi Istentisztelet, amelyre vasárnap délelőtt 10.00 órakor kerül sor, a nagybányai óvárosi Református templomban.

Hétfőn, március 15.-ikén ünnepi koszorúzásokkal folytatjuk az emlékezést, azonban a járványügyi előírásoknak megfelelően ez csak legtöbb 20 személy részvételével valósulhat meg. Ennek értelmében, a város magyar intézményeinek, egyházi és civil szervezeteinek, valamint iskoláinak képviselői szűk körű közös koszorúzást szerveznek, melynek első állomása a virághegyi reformátustemető 14.00 órakor, majd követve a szokásos útvonalat: a városligeti Lendvay-szobor, Teleki Magyar Ház, Fekete Sas fogadó, római-katolikus temető.

Délután 18.00 órától egy ünnepi összeállítás tekinthető meg az RMDSZ Facebook oldalán, az elmúlt évek március 15-i gálaműsoraiból, Pongrácz Panni szerkesztésében.

Idén ünnepeljünk otthon, és inkább lélekben és gondolatainkban emlékezzünk a jeles napra és a forradalom hőseire.

Hasonló a helyzet a megye többi településein is, sok esetben vörös zóna vagy éppen karantén van, ezért a megszokott ünnepi műsorok elmaradnak, de aki szeretne, a nap folyamán, egyénileg, helyezzen el egy szál virágot az eddig megszokott megemlékezési helyeken. 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentekReklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Pénzügyi segítség minden komoly embernek. Hello Hölgyem és Uram! Hitelt keres vagy tevékenységének növelésére, projekt (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Hitelajánlat jó jellemű személyeknek Sok bank utasított vissza ? Szüksége van (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek