k rmdsz
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

28 halottja van az ankarai robbantásnak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Huszonnyolcan meghaltak Törökország fővárosában, amikor egy autóba rejtett pokolgép robbant öt katonai busz mellett. A török vezérkar szerint terrortámadás történt, a kurdokra gyanakodnak. Erdogan államfő bosszút ígért.


Egy autóba rejtett pokolgép robbant öt katonai busz mellett Ankarában, Törökország fővárosában. A támadásban 28-an meghaltak, és 61-en megsebesültek. 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata vagy sérültje a merényletnek.

A robbanás utáni helyzetet egy járókelő videóra vette.

A kurdokra gyanakodnak

A török vezérkar megerősítette, hogy terrortámadás történt.

A merénylők öt, katonákat szállító buszt vettek célba,amelyek éppen megálltak a piros lámpánál. A járművek közül kettő súlyosan megrongálódott.

Török biztonsági források szerint a jelek arra utalnak, hogy a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezet áll a terrortámadás mögött.

Más biztonsági források, a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországban viszont úgy vélik, hogy az Iszlám Állam emberei lehettek a tettesek.

Az elkövetőkről egyelőre nincs megerősített információ.

The Guardian arról ír török forrásokra hivatkozva, hogy egy második gyanús csomagot is találtaka belügyminisztérium előtt, amit a hatóságok megsemmisítettek. 

Reutersnek egy szematnú azt mondta, hogy hatalmas robbanást halott, látta ahogy füst száll fel és még egy háztömbről is érezte az erős szagot. 

Eltökéltebb harc

Recep Tayyip Erdogan szerint bárhol, bármilyen szükséges erőt bevetnek, hogy bosszút álljanak a legkevesebb 28 halálos áldozattal járó robbantásért - írta a BBC.

origo.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek