rmdsz header
2024. május 15., szerda Zsófia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A 2017-es Főtér Fesztivál szombatja

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A hivatalos megnyitó után a szombati nap bővelkedett a gyermek- és családi programoknak. A főtér telis-tele volt fesztiválozókkal s mindenki élvezte a jó időt a család és ismerősök körében.


A nap a rengeteg programnak köszönhetően már reggel tíz órakor kezdődött. A főtéren még csak lézengtek az emberek, de már sokan a kisszínpad elé gyűltek, hogy megtekinthessék a kolozsvári Kejfeljancsi Komédiás Kompánia bábelőadását. Ezután 11 órától rengeteg program elkezdődött, ami párhuzamosan zajlott a főtér különböző sarkán. Interaktív művészeti foglalkozáson, kézműves foglalkozáson, legózáson, rekeszmászáson vehettek részt a gyerkőcök. Arcfestést is kaphattak a kicsik, Kiss Adél budapesti grafikus humoros és kedves rajzaival tette emlékezetessé az idei fesztivált és Győri Sánta Kinga nagybányai festőművész bemutatta installációját A pitypang meséje elolvasásával.

Déltől a magyar tagozat kicsi diákjai, egy órától pedig a Németh László Elméleti Líceum alsósai léptek fel. A gyermekek népviseletben zengték a magyar népdalokat, szavalták a verseket, majd táncot adtak elő. Közben elkezdődött a kürtőskalács-műhely a Saitos Kürtőskalács standjánál, még ha kevesen is jelentkeztek és a kisszínpadon a Nicolae Iorga Általános Iskola tudományos kísérleteket adtak elő, amelyek mindenkit ámulatba ejtettek.

Az idei fesztiválon az Aranyosztály helyett a Németh László Diáknapok kedveskedtek a IX.-XII. osztályosoknak és egyetemistáknak. A főtér területén különböző csapatos feladatokat kellett végrehajtsanak a játékosok, de inkább szólt a szórakozásról a verseny, mint a pontszerzésről. Az ebéd közeledtével a fesztiválozók a Tiltott Csíki Sör és a Kovács Lacikonyha teraszán ehettek s ihattak, valamint a Házas Hétvége Lelkiség Mozgalom sátránál halászlét lehetett kóstolni. A napsütéses idő alkalmas volt református emlékhelyek megtekintésére Balogh Béla nyugalmazott levéltáros vezetésével, de aki inkább kényelmesen elszeretett volna helyezkedni egy kellemes beszélgetésre, az megtehette a Bay-ház kertjében, mivel az RMDSZ női szervezete szabadbeszélgetést tartott „Neeem magánügy” címmel. A kicsiknek még kendama és spinner bajnokság volt, élő könyvet is lehetett majdnem egész nap kölcsönözni a Teleki Magyar Ház sátrában, de a leglátványosabb program délután 4 órától a sétamotorozás volt. Minden gyerek felülhetett a motorokra ahányszor csak akart. Az infósátor mellett tollasozni lehetett, amit elég sokan kipróbáltak, s a kisszínpadon a Németh László Elméleti Líceum kórusa is fellépett, párhuzamosan ezzel pedig a családok apraja s nagyja vetélkedhetett egymás ellen a nagyszínpad előtt. A Nicolae Iorga Általános Iskola diáklányai tánckoreográfiát adtak elő, de közben vizes luficsata is sok érdeklődött vonzott. A Nagyberegi Művészkerékpár-csapatot csodálattal bámulták a nézők, hiszen eléggé veszélyes mutatványokat mutattak be. A kisszínpadon a színjátszó táborosok „Nagybánya mesék” című színdarabot adták elő, ami vicces és kusza várostörténelmi részletekből állt, mindenki mosolyogva nézte. Ezután elkezdődött a nagyszínpad mellett az Igazi sörbajnokság is, közben meg az Adamantium együttes zenélt, saját dalokat és feldolgozásokat egyaránt.

A nagykoncert előtt a főtér közepén látványos tűzszínház kezdődött akkor, amikor már igazán sötét volt. Áhítattal nézték és tapssal jutalmazta a közönség az ügyes előadókat. Végül elérkezett a várva várt Magna Cum Laude koncert. A fellépők biztosították a hangulatot, a nézők pedig együtt énekelték a híres számokat Mező Misi énekessel, aki természetesen a Pálinka dal, a Színezd újra és a Vidék sanzon című dalokat nem hagyhatta ki repertoárjából. Az est a szokásos, némelyeknek hajnalig bulival folytatódott.

Mihály Kriszta – nagybánya.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

Genuine loan offer contact now I know of a genuine Loan company that can grant you a loan without any problem or delay with a very (...)

VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: isabellemonica9@gmail.com Hitelt keres adósságai törlesztésére Kölcsönt keres saját vállalkozása elindításához Hiteleket keres nagy projektekhez Van egy álma, és rájön, hogy ez n VIGYÁZAT Nem alszik, mert nem tudja, hogyan vegyen fel kölcsönt. E-mail cím: (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek