k rmdsz
2024. május 01., szerda Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

A baloldaliak többsége is egyetért a plakátkampány főbb üzeneteivel

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A magukat baloldalinak valló szavazók többsége is egyetért a bevándorlásról szóló kormányzati plakátkampány főbb üzeneteivel – derül ki a Századvég legfrissebb kutatásából. A Napi Gazdaság cikke szerint egyedül a magyarok munkájának veszélyeztetéséről szóló üzenetet utasítják el a baloldal hívei.


Az Európai Szocialisták Pártjának hét végi kongresszusán azt hangsúlyozták: minden menekülttel szolidárisnak kell lenni, és gondoskodni kell róluk. A kijelentéssel összecsengenek a kisebb baloldali politikai szervezetek (DK, Együtt, PM, Liberálisok) megszólalásai is. A baloldal agresszív ellenkampányt is hirdetett, a rasszizmus emlegetésétől a plakátrongálásig – idézte fel a lap.

A Századvég kutatása azt célozza, hogy valóban közfelháborodást eredményeztek-e ezek a plakátok, vagy csak hecckampány indult ellenük, mert azokon inkább közmegegyezést kifejező állítások szerepelnek. A felmérés az utóbbit igazolja, ugyanis a magyar társadalom többsége egyetért a nemzeti konzultációs hirdetéseken megjelent mindhárom üzenettel. Még a nyilvánosságban leginkább vitatott állítást is támogatja a munkahelyek védelméről a megkérdezettek 59 százaléka.

A három változatban megjelenő fő üzenet arra hívja fel a figyelmet, hogy aki (az Európai Unión kívülről) Magyarországra érkezik, annak „tiszteletben kell tartania a kultúránkat”, „be kell tartania a törvényeinket” és „nem veheti el a magyarok munkáját”.

A Századvég kutatásából kiderül, hogy a lakosság többsége egyetért a plakátokon megfogalmazott üzenetekkel. Az első két üzenet támogatottsága lényegében független a válaszadók politikai nézeteitől, a magyarok munkáját érintő kérdésben pedig csupán a magukat baloldalinak valló válaszadók körében tapasztalható elutasítás. A magukat jobboldalinak vagy mérsékelt, középen állónak definiálók körében a munkahelyekkel kapcsolatos állítás is elnyerte a többség egyetértését – írta a Napi Gazdaság.

Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán a napokban arról is beszámolt, hogy eddig 610 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló kérdőívet. Hozzátette, volt olyan nap, amikor több mint 45 ezer kérdőívet küldtek vissza az emberek. Elmondta azt is: felgyorsították a feldolgozást, hogy az Európai Tanács június végi ülésén legyenek olyan támpontok, amelyek alapján a miniszterelnök el tudja mondani, mit gondolnak a magyarok ezekről a kérdésekről. Kovács Zoltán közölte azt is: az arányok nem nagyon változnak; az eddigi feldolgozottság alapján az emberek elsöprő többsége, több mint 80 százaléka szerint keményebb, határozottabb fellépésre van szükség. Szerinte beszédes, hogy több ország is lezárta az olasz határt a bevándorlóáradat miatt.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke szerint a baloldal felelőtlen, Magyarország-ellenes propagandát folytat, amikor meg akarja akadályozni, hogy a kormány megvédje a magyar embereket a kontroll nélküli bevándorlók tömegétől. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a parlamentben arról beszélt, hogy keresztény emberként tudja, hogy segíteni kell a bajba jutott embereken, de nem feltétlenül Magyarország határain belül kell ezt megtenni.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek