rmdsz header
2024. május 20., hétfő Bernát, Felícia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Áder János elítélte a Pásztor István elleni támadást

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Rendkívüli sajtótájékoztatón ítélte el Áder János a Pásztor István vajdasági magyar politikus elleni keddi támadást, és megkövette a megtámadottat, és valamennyi vajdasági magyart.


Pásztor István vajdasági magyar politikus elleni támadás ügyében tett bejelentést pénteken, a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök.

Mint ismert, kedden a Kossuth téren a parlament alakuló ülésére igyekvő Pásztort többen inzultálták és leköpték. Áder elmondta, hogy Pásztor az ő személyes meghívására vett részt a parlamenti ülésen.

Akik emberi mivoltukból kivetkőzve Pásztort megalázták, azok megalázták a magyar kisebbségeket, a vajdasági magyarokat, egész nemzetünket - mondta Áder, türhetetlennek nevezve, hogy valakit magyarságáért, fényes nappal, a hatóságok szeme láttára megtámadnak az Országház előtt. Nem fordíthatjuk el tekintetünket, ha bárkit vallása, társadalmi hovatartozása, nemzetisége, politikai meggyőződése vagy véleménye miatt bántalmaznak - mondta.

Áder három tanulság levonását javasolta: 

- Az első, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy ilyesmi még egyszer megtörténjen.

- A második, hogy ha mégis megtörténik, az állam késlekedés nélkül, a törvény teljes szigorával sújtson le az elkövetőkre.

- A harmadik, hogy minden ilyen esetben minden politikai nézetkülönbséget és megfontolást félretéve egy emberként álljunk a megalázottak mellé.

Áder János megkövette Pásztor Istvánt és minden vajdasági honfitársunkat.

Áder János teljes nyilatkozata itt olvasható.

Kedden a Kossuth téren tüntető volt országgyűlési képviselő, Gaudi-Nagy Tamás felhívására Jobbik-szimpatizánsok támadtak Pásztor Istvánra. A Vajdasági Magyarok Szövetségének elnöke épp átment a téren, amikor Gaudi-Nagy kiszúrta őt, és lehazaárulózta a feltehetően az alakuló ülésről távozó vajdasági politikust.

A YouTube-ra kikerült felvétel szerint a Vajdasági Magyarok Szövetségének elnökét nem kímélték a felhevített idős nők. Ketten megszállottan köpdösték, egy harmadik pedig ocsmányságokat vágott a fejéhez, perceken át követve a politikust, amit az rezignáltan tűrt.

A támadást minden párt elítélte, Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes szerint "a felelőtlen elkövetők tettét – akár őrültek, akár provokátorok – mélységesen elítéljük. Méltatlan cselekedetükkel az egész nemzetet ütötték arcul".

Még a Jobbik is megszólalt, Szávay István, a párt képviselője azt mondta, szégyenletesnek, magyar hazafihoz méltatlannak tartják a Pásztor Istvánt ért támadást. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az inzultust okozó Gaudi-Nagy Tamás nem tagja és már nem is képviselője a pártnak, és a Jobbik az általa szervezett rendezvényen történtekkel semmilyen közösséget nem vállal.

(hvg.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

SÜRGŐS HITELEK SÜRGŐS HITELEK Szia Mr./Mrs. Gyors kölcsön 5.000 €-ról 10.000.000 €-ra 48 óra alatt (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek