no
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Amszterdamban vízágyúval oszlattak

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Vízágyúval oszlatta fel a holland rendőrség a török államfő, Recep Tayyip Erdogan mellett tüntetők egy csoportját vasárnap este Amszterdamban, miután a felvonulók számos utat elzártak, és petárdákat, valamint tűzijáték-lövedékeket robbantottak.


A közösségi hálókon szervezett tüntetésen hollandiai törökök elsősorban az ellen tiltakoztak, hogy a holland kormány megakadályozta két török miniszter kampányrendezvényét az országban.


Eberhard van der Laan amszterdami polgármester engedélyezte a tüntetést, de miután az zavargásba ment át, utasítást adott a rend helyreállítására.

A nagyvárosban több csoport is tüntetett, de csak az egyik ellen kellett fellépnie a rendőrségnek a közlekedés akadályozása és a petárdázás miatt.
A hollandiai törökök a kormány székhelyén, Hágában is tartottak tiltakozó akciót, az békésen zajlott le.

A hétvégén indulatos vita bontakozott ki Törökország és Hollandia között, miután Hága nem engedte meg két török miniszternek, hogy részt vegyen azon a rotterdami kampányrendezvényen, amelynek célja az elnöki rendszer bevezetéséről döntő április 16-i törökországi népszavazás támogatása volt.


Szombat éjjel a rotterdami török konzulátusnál már komolyabb zavargás zajlott le, a tüntetők üvegekkel és kövekkel hajigálták a rendőröket. A tiltakozó csoportot ott is vízágyúval kellett feloszlatni, 12 embert őrizetbe vettek.


Mark Rutte holland miniszterelnök arra kérte az országban élő törököket, hogy őrizzék meg a hidegvérüket.

(hirado.hu)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek