rmdsz header
2024. május 19.,  Ivó, Milán napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Anatómia, latin állatnevek és sportolók– ezek voltak a II. kvíz esten

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A nagybányai RMDSZ, a kampányban szervezett sikeres kvíz est mintájára, magyar kocsmakvíz estet szervezett július 29-én, pénteken 20 órától a Cinquecento Pizzázóban (volt Dominó). Egy csapat minimum kettő, maximum hat személyből állhatott, a belépés igyenes volt.


Lassan, de egy biztos fél órás késéssel elkezdődött a vetélkedő, amelyben összesen hat csapat mérte össze a tudását különböző témákban. A játékvezető, Pap Zsolt István ismertette a játék menetét és szabályzatát.

Összesen 8 kör volt: az elsőben cégek logóját kellett kitalálni, a másodikban híres festmények címét és alkotóját kellett tudni, a harmadikban latin állatneveket kellett lefordítani a magyar megfelelőjére, a negyedikben a vallás volt a téma, míg a hatodikban sportolók nevét kellett a képe alapján eltalálni, a hetedikben vegyes kérdések voltak, a nyolcadikban és egyben utolsóban pedig egy mesehőst kellett elmutogatni. A jóker egy olyan duplázási lehetőség volt, amit az első 7 körben lehetett elhasználni és amennyiben helyesek voltak a kör válaszai, megduplázódtak a pontok. A telefon használata tilos volt.

Az első körben a Wikipédia, a Microsoft Windows vagy a Playstation logójának nevét kellett kitalálni,  másodikban az anatómiai kérdésekben kellett jeleskedni. Jól kellett tudni, hogy hány metszőfoga van egy embernek, melyik a legkisebb vagy legnagyobb sejtje az embernek vagy éppen azt, hogy hány bordája van egy embernek. A harmadik körben Da Vinci, Salvador Dali, Picasso vagy Boticelli festményének címét kellett kitalálni. A negyedik kör nem volt a legkönnyűbb, mivel a játékosok latin állatneveknek a magyar nevét kellett eltalálni. Egyáltalán nem volt egyszerű, hiszen az eurázsiai hiúznak (Linx linx), a szarvasbogárnak (Lucanus cervus) vagy épp a barna varangynak (Bufo bufo) kellett tudni a nevét.

A vallás témában a kérdések között volt például az, hogy hány részből áll a Biblia, kinek a nemzetségéből származik Jézus Krisztus vagy az, hogy ki volt Jézus legkedvesebb tanítványa, de az is, hogy mi volt Buddhának az eredeti neve. A sportolók képei alapján Maria Sharapova, Serena Williams vagy Rafael Nadal nevét kellett tudni. Az utolsó előtti körben történelmi, földrajzi, filmes és könyves kérdések voltak vegyesen. A nyolcadik körben pedig Popeye-t, Johnny Bravo-t vagy Buggs Bunny-t kellett elmutogatnia a csapatának annak a játékosnak, aki ki volt választva.

Első helyen a Dózsa Gyurika csapat végzett, akik egy üveg bort kaptak jutalomként, az Újratervezés csapata másodikként egy pizzát kaptak, a harmadikként végzett Kubiék pedig bagettet kaptak nyereményként. A Rotundának, a Focistáknak és az Apperollnak is járt bőven gratuláció.

A kvízest során egyes kérdésnél síri csend volt, mert senki se tudott rá válaszolni, máshol meg mindenki hangosan mondta a helyes választ. Hangos nevetés bőven volt, s még az utolsó helyen végzett csapat se csüggedt. Az est sikerének köszönhetően pedig, közös megegyezés alapján, továbbra is megszervezik a kvízestet.

Mihály Kriszta - a Nagybánya.ro tudósítója

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek