rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Antal Árpád: valakik félretájékoztatták a belügyminisztert

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Az az érzésem, valakik félretájékoztatták a belügyminisztert, hogy a polgármesteri hivatal homlokzatán nincs román zászló - reagált ma sajtótájékoztatója után újságírói kérdésre Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere azzal kapcsolatban, hogy Gabriel Oprea miniszter bírságot és felelősségrevonást helyezett kilátásba, amiért állítólag a román csapatok 1944-es sepsiszentgyörgyi bevonulásának évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a szervezők nem tűzhették ki a román zászlót a városháza tornyára.


"Én nyugodtan alszom, bűncselekményről beszélni szerintem nevetséges. Ahhoz már hozzászoktunk, hogy a törvényeket másképp értelmezik itt, mint Székelyföldön kívül, ezt láthattuk a helyi zászlók esetében is. Szerintem most is erről van szó, a törvény egyértelműen, világosan leírja, milyen feltételek mellett kell kitűzni a román zászlót, uniós zászlót és újabban a helyi zászlót a polgármesteri hivatalok homlokzatára" - jelentette ki a polgármester. 

Ha emiatt perre kerül sor a prefektúrával, akkor az eddigi talán 87 per mellé még lesz egy 88. is - tette hozzá. 

Az önkormányzat a Háborús Veteránok és Tisztek Egyesülete beadványára adott válaszban korábban azt közölte, hogy műszaki okok miatt nincs lehetőség a lobogó kihelyezésére. Az indoklás szerint a felújítás alatt álló városháza tornyára olyan csúcsdíszt helyeztek, amely villámhárító is, ami nem teszi lehetővé a zászló kitűzését. 

Sepsiszentgyörgy korábbi polgármesterére, Albert Álmosra 2002-ben tetemes pénzbírságot rótt ki a prefektus, amikor eltávolíttatta a városháza tornyára kitűzött román zászlót, és a bírságot a volt polgármesternek bírósági úton sem sikerült érvénytelenítenie. 2010-ben azonban az Emberi Jogok Európai Bírósága kártérítés fizetésére kötelezte a román államot amiatt, hogy a román bíróságok indoklás nélkül utasították el a volt polgármester zászlóügyben benyújtott óvását.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek