rmdsz header
2024. május 18., szombat Erik napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK SZÍRIÁBAN BOMBÁZTA AZ ISZLÁM ÁLLAMOT

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Arab szövetségesei is csatlakoztak az USA akciójához. Oroszországnak nem tetszenek a támadások, az ENSZ még nem reagált.


Az Egyesült Államok és a vele szövetséges országok megkezdték a légi csapásokat az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai ellen Szíria területén - közölte az amerikai védelmi minisztérium hétfő éjszaka.

„Meg tudom erősíteni, hogy az amerikai hadsereg és a partnerországok erői katonai hadműveletet hajtanak végre az Iszlám Állam terroristái ellen Szíriában. Vegyesen vadászgépekkel, bombázókkal és Tomahawk manőverező robotrepülőgépekkel” - közölte John Kirby ellentengernagy, a Pentagon szóvivője.

Tekintettel arra, hogy jelenleg is zajló műveletről van szó, egyelőre más részletekkel nem szolgálhat. Későbbre ígért több információt - tette hozzá Kirby.

Egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes közölte a Reutersszel, hogy arab partnerországok is segédkeznek a légi hadműveletben. A hírek szerint Bahrein, Jordánia, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok és Katar vett részt az akcióban.

John Kirby szerint a légicsapások megkezdéséről hétfőn hozott döntést az amerikai légierő parancsnoksága, Barack Obama elnök felhatalmazásával. Irakban augusztus 7-én kezdődtek a légitámadások, ezek szeptember elejére minden naposak lettek. Mostanra 190 hadműveleten vannak túl. Kirby elmondta, ha kell, Szíriában is minden nap felszállnak majd az amerikai légierő gépei.

Barack Obama szeptember 11-én jelentette be: egy nemzetközi koalíció élén Szíriára is kiterjeszti az Iszlám Állam elleni légicsapásokat, újabb katonákat vezényel Irakba, és harcképes erőt kovácsol a szíriai mérsékelt felkelőkből. Ezekhez felhatalmazást és pénzt kért a kongresszustól.

vs.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek