k rmdsz
2024. május 04., szombat Mónika napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből:

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Rhonda Byrne új könyve, A világháborúk története és Wass Albert novelláskötetei díszkiadásban, Szabó Magda regénye és Beatrix Potter állattörténetei – e heti kínálatunk olyan sokszínű, mint az őszi falevelek.


Rhonda Byrne, A Titok című bestseller könyv szerzője, most új művet jelentetett meg A Hős címmel. Ki lehetne más a hős az úton, ha nem mi magunk, akik annak a rejtélyét keressük, hogy kik vagyunk és miért születtünk erre a Földre? A szerzőnő ehhez az egész életre szóló utazáshoz kínál egy térképet, vagyis hasznos életvezetési tanácsokat. Teszi mindezt a világ tizenkét sikeres emberének segítségével, akik szintén megosztják az olvasókkal hasznos tapasztalataikat.

A történelem iránt rajongóknak ezen a héten a Kossuth Könyvkiadó díszdobozban megjelenő kiadványát, A világháborúk történetét ajánljuk. A BBC History magazin négy száma az I. világháborút egy számban, a II. világháborút két számban tárgyalja, illetve külön szám foglalkozik Magyarországnak a II. világháborúban betöltött szerepével. A kiadványhoz négy DVD-melléklet is tartozik, amelyek több mint négyórás eredeti dokumentumfilm-összeállítást tartalmaznak.

Szintén díszkiadásban látott napvilágot Wass Albert két novelláskötete, a Hűség bilincsében I-II. Az első kötetben az otthoni világ bemutatásának fiatalkori kísérleteit találjuk a szeretet és a természet iránti rajongás és tisztelet jegyében. A második kötetben pedig az érett, sokat megélt gondolkodó reflexióit arról, amit az életről, a Teremtésről, a természetről, az emberekről gondol, érez.

Az Európa könyvkiadó új kiadásban kínálja az olvasóknak Szabó Magda regényét, A Danaidát. A regény főszereplője Csándy Katalin, aki önmagára figyel élete kétharmad szakaszában, s nem veszi észre, hogy minden kor történelmi időszak, amelyben nemcsak alakul az emberi sors, hanem maga a benne élő is adhat jelzést, esetleg valami fordulatot a hazai vagy világtörténelemnek. A nő a nagy emberi érzésekre érzékeny, szerelemre, féltékenységre, szégyenre, de nem veszi észre, hogy az idő nagy folyója olykor hidat, olykor gázlót kínál, esetleg jelzés mutatja, hol nem tanácsos vízbe lépnie. Környezetében minden megváltozik, ő csak addig a határig, míg felismeri, ne bukdácsoljon már holtáig a számára kilátástalan koordináták között, hanem mentse meg, ami az életéből még menthető.

A gyerekek számára a 19. századi angol írónő, Beatrix Potter kedves állattörténeteit ajánljuk. Az írónő saját maga által illusztrált meséinek hősei Nyúl Péter, Kacsa Jolán, Pecás Jeremiás vagy Tüskés néni révén megelevenedik a két évszázad előtti kor angol vidékének magával ragadó, romantikus, bájos világa.

 

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél - 2014. szeptember 09.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek