no
2024. április 28.,  Valéria napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Müller Péter új könyve, Mérgező szülők, Mesék boldog öregekről, A magyar iparművészet története, valamint Bogyó és Babóca legújabb kalandjai e heti ajánlatunkban.


Ezen a héten lát napvilágot Müller Péter Halhatatlan szerelem című könyve, amelynek központi alakja a szerző barátja és lelki társa, Tolnay Klári. A mű elmeséli a híres magyar színésznő életét, önmagára ébredését, szellemi élményeit. Müller Péter a bevezetőben leírja, hogy előző műveinek összegzése ez a könyv. Más lelkébe való mélyebb belepillantás, egyben önmaga és az igazság felfedezése is.

Kik azok a mérgező szülők? Esetleg Ön is az áldozatuk volt, vagy még ma is az? Netán úgy bánik saját gyerekeivel, ahogy Önnel tették a szülei? Ezekre és még számos hasonló kérdésre kap választ az olvasó Susan Forward könyvében, a Mérgező szülőkben, amely helyenként megdöbbentő példákkal illusztrálja, milyen sérüléseket okoz a gyerek lelkében a destruktív szülői magatartás, és teszi a felnőtt embert - nemritkán egy életre - a szülők rabjává. A könyvből azt is megtudjuk, hogy az ilyen gyermek, hogyan léphet ki a szülők árnyékából és válhat meg káros örökségétől. Az önismeret útját járó ember elengedhetetlen segítőtársa ez a bátor, nyílt hangvételű, mély együttérzéssel megírt mű, amely a sorsfordítás, a gazdagabb emberi kapcsolatok és a boldogabb, teljesebb élet lehetőségét kínálja fel az olvasónak.

Mi kell a boldog öregséghez? Ezt a kérdést tette fel Boldizsár Ildikó, a Mesék boldog öregekről szerkesztője, amikor gyűjteni kezdte az idős emberekről szóló meséket. Boldizsár Ildikó meggyőződése, hogy a mesék minden élethelyzetben és életkorban képesek új tapasztalatokkal gazdagítani bennünket, s ez fokozottan igaz az öregkor meséire. Az öregkorra ugyanis éppúgy fel kell készülni, mint a felnőtté válásra, vagy az anyaságra és az apaságra. A kötet meséi úgy segíthetik ezt a felkészülést, hogy a történetekben szereplő apókák és anyókák követendő példát nyújtanak a mindennapok átrendezésére, a világhoz való viszony megváltoztatására. Az idős embereken túl azoknak ajánljuk a könyvet, akik boldog öregségre vágynak, és kíváncsiak rá, hogyan alakítható át az életük ennek érdekében.

A Corvina Kiadó gondozásában jelent meg Vadas József munkája, A magyar iparművészet története. A könyv a téma első átfogó összegzése, teljes körű és rendszerezett képet ad a XIX. század derekán kifejlődő iparművészet közel másfél évszázados fejlődéstörténetéről, illetve vezető egyéniségeinek tevékenységéről. A kötetet 240 kép gazdagítja.

Bartos Erika újabb két mesével jelentkezik a Bogyó és Babóca sorozatban, ezúttal a bogárkák sportolnak. Vendelhez vendég érkezik: Frici cincér, a szarvasbogár jó barátja. Ajándékot is hoz: egy focilabdát! Persze erre felbolydul az egész társaság, és nagy focimeccset rendeznek. Megvannak a csapatok, Babócáék varrnak mezeket, indul a mérkőzés! De szabályosan játszani nem is olyan könnyű - ezt is meg kell tanulni! A második mesében a bogárkák síelni indulnak Milla, a hóbogár vezetésével. Csak Pihe nem tud síelni, de szégyelli elárulni félelmét a többieknek. De nincs mitől félnie: mindenki le tudja győzni a félelmeit, és kiderülhet, hogy ami olyan ijesztő volt, az valójában nagyon is élvezetes dolog!

 

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél – 2014. október 14.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek