rmdsz header
2024. május 14., kedd Bonifác napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Az Erdélyi Virtuális Antikvárium és Könyvesbolt e heti hírleveléből

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Szent Lászlóról szóló történelmi regény, Gerald Durrell és Méhes György ifjúsági regényei, gesztenyés szakácskönyv és megakifestők e heti ajánlatunkban.


regényei, gesztenyés szakácskönyv és megakifestők e heti ajánlatunkban.

            A történelmi regények kedvelői örömmel vehetik kézbe Benkő László új regényét, melynek címe: Szent László - A lázadás parazsán. A fordulatos mű felöleli a Szent István király halála utáni magyar történelmi eseményeket, eközben László életének alakulását is nyomon követhetjük. A lendületes történet egyszerre lebilincselő és széleskörű ismereteket nyújtó, s ahogy az író regényeiben megszokhattuk, rendkívül tárgyilagos. A majdani szent király fiatal, tudásra szomjazó hús-vér emberként jelenik meg, erényekkel, hibákkal, de kiváló hadvezéri és uralkodói tulajdonságokkal.

            Az Európa Könyvkiadó gondozásában látott napvilágot Gerald Durrell ifjúsági regénye, a Rokonom, Rosy. Adrian Rookwhistle unalmas életét alaposan feldúlja különc nagybátyja végrendelete: ötszáz fontot hagy rá, valamint Rosyt. Adrian rémülten várja egy cirkuszi artistanő érkezését, de ehelyett egy jószívű elefántot kap, akinek a nyomában romlás jár. Amíg eljutnak Londonból a tengerpartra, feldúlják a monkspepperi hajtóvadászatot, majdnem a földdel teszik egyenlővé Lord Fenneltree ősi fészkét, szétverik Mr. Clattercup vadonatúj színházát, de közben azért néhány jó barátot is találnak, sőt Adrian fülig szerelmes lesz.

            A Cerkabella Könyvkiadó újra megjelenteti Méhes György vidám családregény-sorozatát, melynek első kötete, a Micsoda társaság! már kapható. E vidám regényeket az író gyakorló szülőknek és a felnövekvő ifjúságnak szánta. A kalandok végén kiderül, hogy a barátság, a megértés, a szeretet, anyu meg apu és a család a legfontosabb részei az életnek; bár annak bizony része a tévedés, a hazugság, a baleset, a hiúság, vagy az önzés, a remeknek érzett rosszindulat, a borzongató félelem és a jó kis káröröm is. Méhes György a család mindennapi apróságait karikírozza ki ellenállhatatlan humorral, sorozatosan bizonygatva, hogy semmin sem nevethetünk jobban, mint tulajdon balfogásainkon.

Így ősz  tájékán a kulináris élvezetek rajongói bizonyára örömmel fogadják a Cser Kiadó újdonságát, A gesztenyét. A szelídgesztenye származásáról, fajtáiról, élettani hatásáról, tápanyagairól és felhasználási lehetőségeiről olvashatunk a könyvben, és persze legkedveltebb oldaláról, a konyhai szerepéről is. A kötet közel 60 ételreceptet tartalmaz a levesektől, a sülteken át a különféle ínycsiklandó süteményekig, tortákig.

A legkisebbeknek ezen a héten Megakifestőket ajánlunk 16 lejes egységáron. A 96 oldalas kiadványok képei külön szólnak kisfiúknak, kislányoknak, illetve az ünnepekre készülődve van köztük karácsonyi témájú is.

 

Ha összefoglalónk felkeltette az érdeklődését, az alábbi linkre kattintva elolvashatja a részleteket!

Interlib hírlevél – 2014. október 21.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek