k rmdsz
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Beköszönő – és felhívás településszintű értéktár bizottságok megalapítására!

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Amint a Kriza János Néprajzi Társaság is vallja, a legkisebb közösségnek is vannak értékei, függetlenül attól, hogy hány tagja van, hol, milyen vidéken található, vagy éppen milyen hírnévvel, vonzerõvel rendelkezik. Így minden településnek van esélye arra, hogy értékfeltáró mozgalmat indítson és kialakítsa saját értéktárát. Ez a lehetõség ugyanakkor nagy felelõsséget is jelent!


A 2016. január 29-én a Teleki Magyar Házban megalakult Nagybányai Értéktár Bizottság elsõdleges feladata a magyar nemzeti értékfeltáró és értékmegõrzõ mozgalom nagybányai beindítása, népszerûsítése, megszervezése. A helyi és táji értékek felkutatását, szakszerû dokumentálását, értéktárakba rendezését és ezeknek az értékeknek a helyi közösségek mindennapjaiba történõ beépítését célozzuk.

A magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról szóló kormányrendelet értelmében „a Magyarország határain túl fellelhetõ nemzeti értékek felvételét a külhoni magyarság értéktárába bárki írásban kezdeményezheti.” Ezért hívjuk a megye magyar közösségeit: nemzeti ünnepünkig, március 15-ig alakítsák meg településszintû értéktár bizottságaikat, hogy utóbb a megyei fórumot is létrehozhassuk.

Kívánjanak jó munkát nekünk, hogy sokszor hallathassunk értékeinkrõl!

Szaniszló József,

a Nagybányai

Értéktár Bizottság elnöke

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek