rmdsz 1
2024. május 01., szerda Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Bemutató a Németh László Elméleti Líceumban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ma, június 16-én kerül sor Márton Lili: Taligás királyfi című mesejáték bemutatójára (11 órakor, 18 órakor pedig évzáró előadásként a szülőknek). A mesejátékot a Németh László V. osztálya mutatja be.


(Néhány szó arról, hogy mit jelent gyermeknek lenni a Németh László Líceumban). Hosszú időn keresztül néztünk egy csúnya falfirkát az iskola hátsó falán. Most itt készült el egy mesebeli díszlet Marton Lili Taligás király című mesejátékához.

A rajzok az V.osztályosok (Krizsanovszky Viktor, Balázs Udo, Korponay Berti) munkája alapján készültek, irányítójuk, rendkívül lelkes játszótársuk volt rajztanárunk, Deák Orsolya, sokat segített munkájával Levendula Flóra osztályfőnök is. Az együtt töltött két délután alatt nemcsak a mesejáték szabadtéri díszlete készült el, nagy pedagógiai kihívás volt számunkra is kötetlen formában csapatot nevelni, egy közös célért dolgozni, megfigyelni a diákok egymáshoz és a munkához való viszonyát, figyelni és értékesíteni kreatív ötleteiket, közvetlen kapcsolatot alakítani ki velük, és élményhez, sikerhez juttatni az egész osztályt. ilyenkor az igazi cél nem is az eredmény, hanem maga a munkafolyamat, az érzelmi kötődés kialakítása.

Kevés festék (amit az iskola állami költségvetéséből tudtunk finanszírozni), néhány jó ötlet és lelkes munka alakította meséssé ezeket a falszakaszokat, melyek mesebeli várat, tróntermet, Meseország hajóját és Szézszorszép szigetet ábrázolják, úgy, ahogyan az a gyermekek fantáziájában él. Azóta a sarokba apró kavizs került, amit Moldován Ignácnak köszönünk.

A mesejátékot ma délelőtt mutatjuk be az alsó tagozatosoknak, délután pedig a szülőknek. De az már bizonyos, hogy a mostani ötödikeseknek mindig közük lesz ehhez a kis zughoz, mindig érezni fogják, hogy tartoznak valahova.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek