rmdsz header
2024. május 17., péntek Paszkál napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Cseke Attila: az ügyészállam felszámolását célozza, ezért támogattuk a bírák és ügyészek jogállását szabályozó törvény módosítását a szenátusban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Minden állampolgár közös érdeke, hogy jogállamban éljen, amelyben a hatalmi ágak szétválasztása nem csupán illúzió, és amely képes felszámolni kommunista örökségét, az ügyészállami berendezkedést.


A bírák és ügyészek jogállását szabályozó törvény módosítására szükség van, hiszen ez pontosan ezt célozza, a hatalmi ágak valós szétválasztását, a bírák és ügyészek függetlenségének biztosítását.

A parlamentbe beérkező módosító indítványok számottevő részét a szakmai szervezetek kezdeményezték és tartották fenn, és a javaslatok többsége jól működő nyugat-európai modellt, tendenciát követ. Ezt a tendenciát bizonyítja az is, hogy sikerült megakadályoznunk, hogy a bírák és az ügyészek ne halmozhassák nyugdíjukat az állami szférából származó fizetéssel.

A módosítások nem veszélyeztetik a korrupcióellenes harcot. Ezért az RMDSZ ma megszavazta a törvénymódosítást a végső döntéshozó szenátusban” – mondta Cseke Attila, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetője hétfőn a bírák és ügyészek jogállásáról szóló törvény módosításának végszavazásán. 

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek