no
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Dobogós Magyarország a belföldi államadósság-finanszírozásban

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Belgium és Málta után Magyarország állampapír-állománya van legnagyobb arányban belföldi nem pénzügyi szolgáltatók kezében - írta az Eurostat adataira hivatkozva a Napi Gazdaság.

Magyarországon az államadósság belföldi nem pénzügyi szolgáltatók által birtokolt tulajdonhányada 12 százalékos, a listán utánunk Írország és Olaszország következik, ahol egyaránt 10-10 százalékot birtokolnak a helyiek az állam működését finanszírozó papírokból.
 

A lap emlékeztetett: a kormány deklarált célja, hogy egyre nagyobb teret kapjanak a belföldi szereplők, köztük a háztartások az államadósság finanszírozásában, csakúgy, ahogy a bankrendszerben is a lehető legmagasabb szinten kívánják tartani a belföldi tulajdonrészesedést.

hirado.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek