rmdsz header
2024. május 20., hétfő Bernát, Felícia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egyházi feladat a hit védelmezése

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Csak erős identitású közösség tud integrálni – hangoztatta Balog Zoltán miniszter. Föld sója – ezzel a címmel rendezték meg a Közép-európai Keresztény Találkozót szombaton Budapesten.


Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a távirati iroda beszámolója szerint arról beszélt, a keresztény értékeket elsősorban nem megvédeni, hanem képviselni kell, mert ez a legjobb védelem. Az értékeket pedig csak közösségként lehet képviselni, így ezeket kell erősíteni, s először egymásra kell figyelni, hogy később tudjunk kifelé, másokra is. Az a közösség, amelyik nem tudja magáról, milyen erkölcsi, kulturális struktúrában él, az mások integrálására is képtelen. Integrálni csak erős identitással rendelkező közösségek képesek, ma azonban Európa keresztény identitása gyenge. A hitet csak meggyőződéssel, hitelességgel lehet védelmezni, ám ez nem az állam, hanem az egyházak feladata. Kitért arra is, veszélyes kiválasztani egy súlyos társadalmi problémát, éppen a migrációt, és az ahhoz való viszony alapján meghatározni, valaki igazi keresztény-e. Így eljuthatunk a téves felvetéshez, miszerint a magyar egyházak a kormány politikáját támogatják-e vagy Angela Merkelét. Ez az egyházak „csőbe húzása”.

Fabiny Tamás evangélikus püspök a befogadás szükségességéről értekezve kiemelte, a kereszténynek nem arra kell törekednie, hogy a maga kényelmes és biztonságos házában, az egyházban világosságban legyen, hanem arra, hogy kilépve a templom falai közül élete és szolgálata hiteles legyen.

magyarhirlap.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

SÜRGŐS HITELEK SÜRGŐS HITELEK Szia Mr./Mrs. Gyors kölcsön 5.000 €-ról 10.000.000 €-ra 48 óra alatt (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

Hitelajánlat sürgős egyén között Hitelajánlat sürgős egyén között Az egyedi ajánlatok 5.000 € és 15.200.000 € (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek