rmdsz header
2024. május 20., hétfő Bernát, Felícia napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

*A Nagybánya-újvárosi Református Egyházközség templomaban Ghâta Cosmin, Bogman Alina, Olar Roland és Wald Hajnalka tartották keresztvíz alá Augustin András és Covaci Niculina kisfiát, aki a keresztségben az András nevet kapta.


* A nagybányai katolikus Szentháromság plébániától helyezték örök nyugalomra Zsoldos Vasile testvérünket, akit 77 évesen szólított magához az Úr és Guleaº Mãrioara asszonytestvérünket, aki 59 évesen távozott közülünk. Nyugodjanak békében!

* A veresvízi Krisztus Király plébánia programjai:

- Lourdes-i zarándoklat 2015. július 7-15. között, mely LOURDES, NEVERS, EINSIEDELN helységeket érintve eljut Monacoba és Marseillebe is. A zarándoklat lelkivezetõje Szmutku Róbert plébános. 9 nap/8 éjszakai szállással (8 reggeli, 4 vacsora): 700 €/fõ.

Keretprogram:

1. nap: Indulás Nagybányáról a kora hajnali órákban. Utazás a tranzitszállásra.

2. nap: Varázslatos hegyek, tavak mellett haladva érkezünk a délutáni órákban Einsiedelnbe.  A kegyhely a bencés rend gondozásában van, lenyûgözõ szépségû a bazilika, melyben tiszteletünket tesszük a Fekete Madonna kegyszobra elõtt. Szentmisét tartunk, majd keresztút. Szállásfoglalás.

3. nap: Folytatjuk utunkat Franciaország felé. Útközben megállunk Paray-le-Monialban, ahol ellátogatunk abba a kolostorkápolnába, melyben Alacoque Szent Margit nyugszik, s ahonnan elindult a Jézus Szíve-tisztelet. Szentmise. Továbbutazás, érkezés Neversbe az esti órákban. Vacsora.

4. nap: Szentmisét mutatunk be, a kápolnában Szent Bernadett romlatlan állapotban megmaradt testét láthatjuk. A kolostor kertjében Bernadett nyomdokain sétálunk és elmélkedünk. Utazás tovább Közép-Franciaországon keresztül a Pireneusok lábánál fekvõ kisvárosba, Lourdesba. Szállásfoglalás, 2 éjszakai szállás Lourdesban. Vacsora.

5. nap: Egész napos programok a kegyhelyen. Szentmisét tartunk, majd a Bernadett-ház, a szülõi ház és a börtön megtekintése. Peyramale plébános sírja, s láthatjuk azt a keresztelõkutat, melynél Bernadettet megkeresztelték. Délután szabad program, illetve részt veszünk a betegek körmenetén. Este vacsora, majd részt veszünk a gyertyás körmeneten.

6. nap: Szentmise után végigjárjuk a keresztutat, majd szabadidõ, s a déli órákban indulunk Marseille-be. Szállásfoglalás a városban vagy környékén.

7. nap: Marseilleben megtekintjük a város legmagasabb pontján épült Notre-Dame de la Garde-bazilikát. A templom a tengerészek, az utazók és a motorkerékpárosok szentélye. Különlegessége a sok száz fogadalmi ajándék: elsõsorban hajó- és repülõmodellek, festmények. Délután Európa leggazdagabb miniállamába, Monacóba látogatunk. Láthatjuk a hercegi palotát, majd a katedrálist, a városházát, és az Igazságügyi palotát. Séta Monte Carloban, ahol a világhírû Kaszinó mellett megcsodáljuk a Café de Paris és a Hotel de Paris épületét. Utazás a Ligur-tengerparti szálláshelyre. 

8. nap: Folytatjuk utunkat Lido di Jesolóba, az Adriai-tenger közkedvelt üdülõvárosába, szállásfoglalás. Délután szabad program, pihenés, vásárlási lehetõség. A városban számtalan étterem, pizzéria, üzlet várja a vendégeket. Este vacsora.

9. nap: Utazás hazáig, útközben megállunk Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a méltán híres és nagyméretû, finom fánkot. Érkezés Nagybányára a hajnali órákban.

Belépõdíjak: kb. 12 €/fõ.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítás díját, mindenki egyénileg kösse meg, enélkül ne induljon útnak!

Az elhelyezés 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s középkategóriájú szállodákban történik.

 

(Bunda Csilla Annamária)

Bányavidéki Új Szó

 

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Noileg
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek