k rmdsz
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

2016. augusztus 7-én (vasárnap) a Koltó-Katalini Református Egyházközség vendége lesz a Mezőtúri Református Egyházközség küldöttsége.


*2016. augusztus 7-én (vasárnap) a Koltó-Katalini Református Egyházközség vendége lesz a Mezőtúri Református Egyházközség küldöttsége. 

Isten Igéjét hirdeti Nt. Beszterczey András lelkipásztor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese.  Az istentiszteletek Katalinban 10 órától és Koltón 11.15 órától kezdõdnek.

Mindenkit szeretettel várunk! Ecsedi Árpád

*Vakációs Bibliahetet tartottunk gyermekeink számára 2016. július 11-július 15. között a Misztótfalui Református Egyházközségben. Minden napnak meg volt a kijelölt bibliai története, énektanulása és aranymondása, amit mindig követett rajzolás, színezés és különbözõ barkácsolás. A jól megérdemelt játék és vetélkedõ sem maradhatott el. Érdeklõdve és nagy lelkesedéssel látogatták ezeket az alkalmakat a kisebbek és nagyobbak egyaránt. 12-17 fiatal lélek naponta hallhatott Isten szeretetérõl, és lehetett egy olyan szeretetteljes, örömteli, aktív gyülekezeti légkörben, amelynek hangulata elkísérheti és döntõen befolyásolhatja késõbbi életüket.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki a Communitas Alapítványnak a Vakációs Bibliahéthez nyújtott anyagi támogatásáért.

Orbán István Dániel

* A nagybányai Szent István Napok programja:

Augusztus 15., 11.00 óra – zarándoklat Felsőbányára, búcsús szentmise

Augusztus 16., 20.00 óra – Odongtoo Bernadette nagybányai orgonaművész koncertje

Augusztus 17., 20.00 óra – a Prof Caffe Strings vonósnégyes koncertje

Augusztus 18., 17.00 óra – prof. Vánk Sándor előadása: „Szent Márton Év, 1700 éves Jubileum”

         20.00 óra – Mares Hanna, a nagybányai Zeneművészeti Líceum diákjának koncertje

Augusztus 19., 17.00 óra – prof. Kiss Kornél előadása: „Az Egyház a természettudomány szolgálatában”

        19.00 óra – Szent István hungarikum est – Rivulus étterem

        20.00 óra – Torpedo koncert

Augusztus 20., 19.00 óra – Ünnepi szentmise a Szent István Torony kápolnájában

               21.00 óra – Schola Rivulina – Szent István Napi koncert

Augusztus 21., 18.00 óra – Rózsafûzér és Trombita koncert - Szent István torony

          19.00 óra – ünnepi szabadtéri búcsús szentmise, fõcelebráns: Ft. Kovács Sándor kanonok, kolozsvári fõesperes-plébános

* A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség  vasárnap reggel 10 órakor tart úrvacsoraosztással egybekötött istentiszteletet.

* A nagybányai katolikus Szentháromság plébániától helyezték örök nyugalomra Babócsi született Strimbely Julianna asszonytestvérünket, akit 78 évesen szólított magához az Úr;  Kiss született Béres Mária asszonytestvérünket, akit 72 évesen szólított magához az Úr és Badar  született Repka Mária testvérünket, akit 78 évesen kísértünk utolsó földi útjára.

Nyugodjanak békében!

* A felsőbányai római katolikus Nagyboldogasszony plébániatemplomtól kísértük utolsó földi útjára Javorek Iuliu testvérünket, aki 59 évesen hunyt el.

* A Nagybánya-újvárosi Református Egyházközségtõl kísértük utolsó földi útjára Pap Károly testvérünket, aki 85 évesen hunyt el.

* Ugyanitt Kulcsár József és Demian Erika tartotta keresztvíz alá Demian Zoltán és Szilágyi Ágnes kisfiát, aki a keresztségben a Zalán nevet kapta; Barkóczi Rudolf, Fila Andrea és Fazakas Noémi tartották keresztvíz alá Barkóczi Eduárd Lóránd és Barkóczi Enikõ kisfiát, aki a keresztségben az Elõd Attila nevet kapta.

* A Nagybánya-óvárosi Református Egyházközségtõl kísértük utolsó földi útjára Szabó Bálint testvérünket, aki 71 évesen hunyt el; Gál Miklós testvérünket, akit 59 évesen szólított magához az Úr és Mike Béláné született Balázs Ilona asszonytestvérünket, akit  83 évesen szólított magához az Úr.

Nyugodjanak békében!

A keresztség szentségében részesült Muresan Coza Beatrice-Diana, Muresan Andrei és Coza Genoveva kislánya, valamint Cizmaru Erik Mátyás, Cizmaru Ovidiu és a Vári Ildikó kisfia.

Bunda Csilla Annamária

Bánayvidéki Új Szó

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek