k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Elemzés: ismét Gyurcsány szedi szét a baloldalt

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hat év után először sikerült igazán megszorongatni Orbán Viktort – véli Török Gábor. Mráz Ágoston Sámuel szerint a letelepedési kötvények ügye elitvita, a Népszabadság bedőlésében pedig a 444-nek is szerepe van.


Részlet a november 3-án megjelenő Heti Válaszban olvasható páros interjúból:

Október 23-án ismét egy színpada állt a baloldali ellenzék nagy része. A legérdekesebb momentum, hogy egyikük szót emelt a tíz évvel ezelőtti rendőri brutalitások ellen. A mondatot hitelesíti, hogy Karácsony Gergely mondta, ugyanakkor hitelteleníti, hogy Gyurcsány Ferenc mint potenciális szövetséges közelségében hangzott el. A volt miniszterelnök pedig azzal lépett színpadra, hogy aki gyurcsányozik, Orbánnal van. 2010 és 2014 után 2018-ra is újratermelődik a Gyurcsánnyal vagy nélküle vita?

Török Gábor: Ez a legvalószínűbb.

Mráz Ágoston Sámuel: Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba, tartja a mondás. Itt a bizonyíték, hogy mégis.

Egészen hihetetlen.

M. Á. S.: Semmilyen innovációt nem látok a baloldalon. 2010 óta lényegében ugyanazt a választói tortát szeletelgetik, s a növekedés receptje egyiküknek sincs meg.

Egy ütős előválasztással sem képesek leválogatni az esélyes jelölteket?

T. G.: Az előválasztás elvben nem rossz út, de az MSZP és a DK ellenérdekelt benne. Innentől kezdve nincs miről beszélni. Jó példa, nézzék meg Franciaországot, ahol a jobboldalon belül éppen zajlik az előválasztás: szervezett tömegpártoknál működik ez a módszer, de az MSZP és a DK nélkül, a néhány száz fős Együttel bohózat lenne.

M. Á. S.: Így van, gondoljunk bele: előválasztás címén az amúgy sem gyenge baloldali showműsor permanens választási valóságshow-vá alakulna. A Fidesz és a Jobbik csak egy-egy kávét rendelne hozzá.

A lapunk állandó elemzőpárosával készült interjú a Heti Válasz november 3-i számában – vagy elektronikus formában a Digitalstandon – olvasható. 

valasz.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek