k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Felépült a monói ravatalozó kápolna

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Monóban egy ravatalózó felépítésére már a 90-es évek elején megfogalmazódott az igény, a helyi választások alkalmával minden polgármester programjába megtalálható volt a kápolna (ravatalozó) építése, azonban ez sajnos a mai napig csak igéret maradt részükről.


A  monói  református  egyház  presbitereként  elkezdtem érdeklődni,  hogy  melyek a  lehetőségek  egy ilyen jellegű épület  felépítéséhez.

Első lépés volt az egyházi területek tulajdonba helyezése, többek  között  a temető területének mérese és a tulajdonlapban való feltüntetése, amely folyamat befejeződött még 2005-ben, majd  2012-ben Marosán Zoltán műépítész, kérésemre egy tervrajzot  keszített el, amelyhez csatolni kellett a jóváhagyásokat a különböző állami intézményektől. A tervrajz, valamint a kivitelezés értéke  84.000 eurót tett ki.

Mivel pénzünk nem volt az egyház kasszájában, mindenkit  megriasztott a befektetés érteke. Ugyanakkor már elkezdődött  a  parókia konszolidálása, amely rengeteg kiadással járt, így 2015-ig  csak nézegettük a tervet, amely ki volt függesztve a monói  református egyház irodajában.

2015 eléjen elkezdtem pályázatokat írni és küldeni, végül  felcsillant  egy fény az alagút végén és a Kulturminisztériumból visszajelzést  kaptunk egy 35.ooo lejes támogatásról. 2016 elején megkezdőttek  a munkálatok. A helyi közösség lelkes hozzajárulásával, valamint a monói  szakemberek  segítségével sikerult a kapott  összegből az  épület alapját kiásni és betonalapot önteni, a falak felépítése pedig június végére megtörtént  - majd újból pénz nékül maradtunk.

A  megyei tanácshoz benyújtottuk egy újabb pályázatot, ahonnan  7.000 lej érkezett. Ezen támogatás egy új bátorítást jelentett  számunkra,  ugyanis  az  év  végére  tető allá  akartuk  helyezni  a  ravatalozót. A gyülekezeti  tagok  látván  a munkafolyamatokat,  Nagy András  lelkipásztorunk  felhívására, adományozással sikerült 24.000  lejt  gyűjteni. Négy tetőtérmester felajánlotta  a munkálatok  elvegzesét kedvezményes áron, valamint a főgondnok, Nagy  Zoltán  aktív hozzájárulásával befejeződött  a tető befedése.

Köszönjük mindenki együttműködését a ravatalozó megépítésében, a közösség összefogását és a hitet, hogy közösen, elszántan bármi sikerülhet.

Miklós Csaba

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek