rmdsz 1
2024. május 06., hétfő Ivett napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Felhívás a kárpátaljai magyar nemzettársaink megsegítésére

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Amint az közismert, a kárpátaljai magyar közösség háborús helyzetbe került. Az országban az infláció soha nem tapasztalt méreteket öltött, és a súlyos szegénység sokak számára megtapasztalt valóság lett.


A régióban a háború elõtt is gyenge volt a gazdasági helyzet. A Kárpátalját megjárt erdélyi magyar emberek azzal szembesültek, hogy a Kárpát-medencében van egy magyarlakta régió, ahol az erdélyi körülményekhez képest is jóval nehezebb a megélhetés.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) pénzbeli adománygyûjtést kezdeményez a kárpátaljai magyarok megsegítésére. Az adományokat 2015. július 30-ig várjuk. Az összegyûlt pénzadományokat a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványának adjuk át. Az Alapítvány a kárpátaljai magyar óvodás és iskolás gyermekek étkeztetésére fordítja a felajánlásokat.

Az adományokat az alábbi bankszámlára várjuk OTP Bank, számlatulajdonos: Asociaþia EMNT Egyesület, számlaszám: RO58 OTPV 2000 0034 5078 RO01

A számlára lejben lehet utalni, vagy az OTP Bank fiókjaiban készpénzt befizetni. Utaláskor, befizetéskor kérjük feltüntetni: Kárpátalja.

Az Erdély-szerte mûködõ EMNT Demokrácia Központokban gyûjtõhelyeket hozunk létre, ahol a segíteni szándékozók szintén átadhatják pénzbeli adományaikat.

A gyûjtésben partnerünk az Erdélyi Magyar Néppárt, valamint annak ifjúsági szervezete, a Minta is. További csatlakozókat, együttmûködõ szervezeteket szívesen várunk.

 Tõkés László, az EMNT elnöke

Izsák Balázs, az SZNT elnöke

Nagybányán pénzadományokat a Teleki Magyar Házban mûködõ Demokrácia Központban gyûjtenek.

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Oszinte és megbízható hitel 24 órán belül. Komoly 300.000-5.000.000 ft nem banki hitel ahol nem kell garanciát vállalni ingatlanra. (...)

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

adj fel hirdetést
no
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek