no
2024. április 29., hétfő Péter napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Gyanakvóak Putyinnal az európai vezetők

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A csütörtöki uniós csúcs résztvevői és az ENSZ-főtitkár is arra hívták fel a figyelmet, hogy a tűzszüneti megállapodást ténylegesen és tartósan tiszteletben kell tartani.


„Korlátozott a bizalmunk Putyin elnök jóhiszeműségében” – értékelte Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a Minszkben megkötött megállapodást az ukrajnai válság rendezéséről. Az uniós vezetők részvételével tartott csütörtöki brüsszeli tanácskozás után Tusk azt mondta: a papírra vetett szavakat a gyakorlatba is át kell ültetni. Újabb, Oroszországgal szembeni büntetőintézkedésekről nem esett szó a csúcstalálkozón, az eddig meghozott szankciók érvényben maradnak.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elmondta: újraindítják az EU, Oroszország és Ukrajna közötti háromoldalú energiatárgyalásokat annak érdekében, hogy ne alakuljon ki olyan vita, amely a gázellátás biztonságát fenyegetné.

Angela Merkel német kancellár azt mondta: nem zárhatók ki az Oroszországgal szembeni további szankciós lépések, ha nem válik valóra a kelet-ukrajnai tűzszüneti megállapodás. A kancellár világossá tette, hogy újabb gazdasági szankciókra kerülhet sor, ha az orosz fél megszegi a minszki paktumot.

Eközben Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár üdvözölte az ukrán válság rendezéséről szóló minszki megállapodást és felszólított minden érintettet, hogy a hétvégén kezdődő tűzszünet „tényleges és tartós” legyen. A világszervezet folytatja az emberi jogi és humanitárius helyzet alakulásának figyelését a térségben.


hir24.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek