rmdsz 1
2024. május 01., szerda Fülöp napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Harapófogóban az Iszlám Állam

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hétfő délután kurd katonák gyakorlatilag bekerítették az Iszlám Állam uralma alatt álló Tel-Abjad-ot - írja az MTI. A Népvédelmi Egységek (YPG) katonái a szíriai város török határon lévő átkelőjét vették be, ezzel vágva el a terrorszervezet utolsó utánpótlási vonalát. Az IS ugyanis itt bonyolította le az illegális fegyver- műkincs- és olajkereskedelmet Törökországgal.


RISSÍTÉS: Este kilenc körül jött a hír, hogy a kurdok nem csak bekerítették, de már el is foglalták Tel-Abjadot.

Az YPG szóvivője korábban arról számolt be, hogy a kurd fegyvereseknek sikerült elfoglalniuk a Tel-Abjad és Rakka - az IS szíriai főhadiszállása - közötti főutat is. A pesmergák  az amerikaiak vezette szövetséges erők légi támogatásával - egyedül vasárnap 19 légicsapást hajtottak végre - már a város ostromához is hozzáláttak. 

Ha sikerül bevenni Tal-Abjadot, akkor az Iszlám Állam kezén egyedül Giri Sor város körüli elszigetelt enklávé marad a török határ menti régióban. Azaz a kurdok lépésről-lépére közelebb kerülnek az egységes Szír-Kurdisztán létrehozásához - ez eddig pusztán földrajzi fogalom volt, Rodzsava néven.

index.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek