rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Hárman versenyeznek a BBTE magyar rektorhelyettesi tisztségéért

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Hárman nyújtották be pályázatukat a BBTE magyar tagozatát képviselő rektorhelyettesi tisztségekre a tegnapi, február 8-i határidőig. A pályázók dr. Soós Anna, a magyar tagozat vezetője, tanulmányi rektorhelyettes, dr. Kádár Magor, a Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet tagozati igazgatója és dr . Markó Bálint a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének vezetője.


A választás időpontja február 22-én hétfőn lesz, 9 és 17 óra között. A főállású magyar tagozatos oktatók, illetve diák-elektorok szavazhatnak. 

A szavazáskor a választók megjelölik, hogy ki az a két személy, akit a magyar tagozat képviselőjeként szeretnének a rektori hivatalban, illetve külön megjelölik, hogy e kettő közül ki legyen a magyar tagozatot vezető rektorhelyettes. 

Négy évvel ezelőtt azonos szabályok szerint választották meg a maguk vezetőit a BBTE magyar tagozatának oktatói és a diákok képviselői, Soós Anna és Nagy László versenyeztek egymással, Soós Anna lett a magyar tagozat vezetője. Ő akkor Magyari Tivadart váltotta, aki nem indult újabb választáson. Soós Anna most újra megpályázza ezt a tisztséget. A magyar tagozatos rektorhelyettesek kilétébe a törvény szerint a rektornak is beleszólása van, de az elmúlt évtizedekben a rektorok elfogadták a magyar tagozat döntését. 

A BBTE március elsején választ új rektort. Három jelölt száll versenybe: a jelenlegi rektor, Ioan-Aurel PopGheorghe Fătăcean, a és Ciprian-Marcel Pop mindketten a Közgazdasági és Gazdálkodástudományi Kar oktatói . Amennyiben egyik jelölt sem tudja megszerezni a szavazatok többségét, március nyolcadikán második fordulóra kerül sor.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek