rmdsz header
2024. május 18., szombat Erik napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Horváth Anna irodájában vizsgálódott a DNA

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Információnk szerint a DNA ügyészei a kihallgatás után hazaengedték Horváth Anna alpolgármestert, de továbbra sem közölték vele, hogy mivel gyanúsítják és miért hallgatták ki.



UPDATE: A DNA ügyészei, miután több mint hét órán keresztül vizsgálódtak a kolozsvári polgármesteri hivatalban, hétfőn este kihallgatásra bekísérték Horváth Anna alpolgármestert a kolozsvári DNA székházba. Ugyanakkor több doboznyi dokumentumot is magukkal vitték - számolt be News.ro. 

A Mediafax szerint a hivatalból való távozáskor az alpolgármester a sajtó képviselőinek úgy nyilatkozott, hogy nem közölték vele, hogy milyen minőségben hallgatják ki, és azt sem hozták a tudomására, hogy mivel vádolják. Csak annyit közöltek vele, hogy a DNA székházába kell mennie, hogy nyilatkozatot tegyen. 

UPDATE: A polgármesteri hivatal szóvivője, Oana Buzatu az Agerpres érdeklődésére úgy nyilatkozott, nem kaptak semmiféle igénylést a DNA részéről. 

"Nem kaptunk semmiféle hivatalos dokumentumot a DNA-tól. Általában ilyen esetekben kapunk egy átiratot, amelyben kérik, hogy bocsássunk rendelkezésükre különböző dokumentumokat, és ebből rájöhettünk, hogy milyen ügyben vizsgálódnak. De most nem érkezett ilyen kérés" - mondta Oana Buzatu. 

UPDATE: Horváth Anna ezt írta Facebook-oldalára: "Ma reggel a Korrupcióellenes Ügyészség házkutatást végzett a polgármesteri hivatalban és többek között két tanácsosom magánlakásán is. A 2014-2016 közötti időszakban feltételezetten elkövetett rendellenességek után nyomoznak. 

2012 óta vagyok Kolozsvár magyar alpolgármestere. Ez idő alatt törvényesen jártam el minden egyes ügyben, tisztességesen végeztem a munkám. Azt várom, hogy az ügyészség ugyanilyen tisztességgel tegye az övét. Jelenleg a teljes alpolgármesteri iroda a rendelkezésükre áll. 

Amint újabb információim lesznek, haladéktalanul tájékoztatom a sajtót és a kolozsvári embereket." 

UPDATE: A Ziua De Cluj azt írja, Horváth Anna néhány perce a polgármesteri hivatalban tartózkodó sajtósoknak elmondta, a DNA az önkormányzati választási kampány finanszírozásával kapcsolatban nyomoznak. Az is elmondta, hogy a lakásán is házkutatást végeztek, illetve elvittek több határidőnaplót és egy számítógépet. 

"Esetleges összefüggéseket keresnek a kampányfinanszírozás és a polgármesteri hivatal keretében végzett adminisztratív tevékenységem között" - idézte az alpolgármestert az Agerpres hírügynökség. 

Eredeti hír: A kolozsvári városházán végez házkutatást hétfőn a korrupcióellenes ügyészség. A DNA honlapján közzétett közleményszerint Kolozsváron 9 helyszínen végeznek házkutatást, ezekből kettő "egy közintézmény" keretében van, a többi magánlakás, illetve egy jogi személy székhelye. 

Forrásaink szerint Horváth Anna alpolgármester irodájában is házkutatás van.

transindex.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek