no
2024. május 05.,  Györgyi napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Húsvéti egyházi hírek

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

A Nagybányai Református Egyházmegyében húsvétkor újraindul a börtönpásztorációs szolgálat. A börtönmissziót Varga Károly nyugalmazott lelkipásztor-esperes végzi.


* Koltó-Katalinban húsvétkor az ünnepi rendnek megfelelõen tartanak istentiszteletet és osztanak úrvacsorát. Legációs szolgálatot  Karikás Orsolya V. éves teológiai hallgató fog végezni.

Ecsedi Árpád

* Húsvét elsõ napján úrvacsoraosztással egybekötött unitárius ünnepi istentiszteletre kerül sor az evangélikus templomban.

* A Nagybánya-újvárosi református templomban nagypénteken délelõtt 10 órakor, déli 12 órakor és délután 18 órakor  várják a kedves híveket. A péntek délutáni szertartás keretén belül  úrvacsoraosztás lesz. Húsvét vasárnapján és másodnapján is ünnepi istentiszteletek lesznek a megszokott idõpontokban.

* A Nagybánya-óvárosi református templomban nagypénteken délután 17 órakor és húsvét elsõ napján délelõtt 10 órakor ünnepi istentiszteletre várják szeretettel a kedves híveket. Az ünnep alkalmából szolgálatot tévõ legátus Mátyási Gerda Georgina.

* A Nagybánya-óvárosi Református Egyházközség áldott húsvéti ünnepet kíván és szeretettel várja kedves híveit, hogy együtt ünnepeljenek! 

* A nagybányai Evangélikus-Lutheránus Egyházközség nagypénteken délután 17 órától, valamint húsvét vasárnap délelõtt 10 órától tart úrvacsoraosztással egybekötött ünnepi istentiszteletet, és húsvét hétfõjén délelõtt 10 órától is ünnepi istentisztelet lesz, úrvacsoraosztással. 

* A nagybányai katolikus Szentháromság templom ünnepi miserendje:

Nagypéntek, március 25.:

- 11.00 óra, keresztút

- 18.00 óra, nagypénteki szertartás passió, keresztleleplezés

Nagyszombat, március 26.:

- 11.00 óra, szentségkitétel - egésznapos szentségimádás

- 20.00 óra, feltámadási szertartás ételszentelés

Húsvét, március 27.:

- 7.00 óra, szentmise - ételszentelés

- 8.00 óra, szentmise - ételszentelés

- 10.00 óra, szentmise

- 11.30 óra, szentmise

- 19.00 óra, szentmise

Húsvéthétfõ, március 28.:

- 8.00 óra, szentmise

- 10.00 óra, szentmise

- 11.30 óra, szentmise

- 19.00 óra, szentmise

* A nagybányai Krisztus Király templom ünnepi miserendje:

Nagypéntek

Krisztus Urunk kereszthalálának ünnepe. Szigorú böjti nap! Este 5.30-kor keresztúti ájtatosságot végzünk. 6 órakor kezdõdik a nagypénteki szertartás Krisztus Urunk szenvedésének és kereszthalálának emlékére.

Nagyszombat

Krisztus Urunk a sírban fekszik, ezért gyásznap van. Délelõtt 11.00 órakor kitesszük az oltáriszentséget. Egész nap szentségimádást végzünk. Kérjük a kedves híveket, hogy a nagyhét folyamán jelezzék, melyik idõpontban tudnának egy félórai szentségimádást vállalni, hogy a szentség ne maradjon magára.

A nagyszombati szertartás este 8.00 órakor kezdõdik. A szertartás a következõ részeket foglalja magába: tûzszentelés, igeliturgia, vízszentelés, a keresztségi fogadalmak megújítása. A szentáldozás után következik a feltámadási szertartás, és alkalmas idõjárás esetén a körmenet, bezárólag ételszenteléssel.

Húsvétvasárnap

Reggel is a 7.00 órai szentmise után megáldjuk a húsvéti eledeleket. További szentmisék délelõtt 10.00 és este 7.00 órakor lesznek.

Bunda Csilla Annamária

(Bányavidéki Új Szó)

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

richardcosmos5@gmail.com Sürgős kölcsönre van szüksége? Kínálunk személyi kölcsönt? Vállalkozási hitelek? (...)

Hinson Oferim toate tipurile de servicii financiare cu o dobândă accesibilă de până la 2%. Ofertele (...)

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek