k rmdsz
2024. május 02., csütörtök Zsigmond napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Ideiglenesen felfüggesztették a tiltakozó akciókat az egészségügyben

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Ideiglenesen felfüggeszti tiltakozó akcióit a Sanitas Szakszervezeti Szövetség - jelentette be a parlamentben Marius Sepi, a szövetség elnökhelyettese.


A szakszervezeti bizalmi szerint az intézkedést elsősorban a páciensekkel való szolidaritásból hozták, de szerepe van a döntésben a kedd reggeli földrengés-szimuláció miatt érvénybe léptetett piros riasztásnak is. 

'Tegnap és ma a képviselőház két szakbizottsága megszavazta a Sanitas szakszervezet minden módosító indítványát, amelyek megoldják az általunk kifogásolt problémákat. Figyelembe véve, hogy — véletlenül vagy nem — kedden földrengés-szimulációra vonatkozó piros riasztást adtak ki, és az akcióban részt kell vállalniuk a kórházaknak is, továbbá mivel szolidárisak vagyunk a páciensekkel, akiknek sajnos nehézségeket okozott a kétnapos általános sztrájk, illetve mivel minden parlamenti képviselő ígéretet tett arra, hogy a jövő hétfői plenáris ülésen megszavazzák a szakszervezetek által benyújtott módosító javaslatokat, a sztrájkbizottsággal folytatott megbeszélések után bejelenthetem, hogy a parlament döntéséig felfüggesztjük az általános sztrájkot' — nyilatkozta Sepi. 

A Sanitas elnökhelyettese hozzátette: ha a parlament mégsem szavazza meg jövő héten a módosításokat, újrakezik a sztrájkot. 

A képviselőház állandó bizottságának döntése értelmében a plénum jövő hétfőn 16 órakor kezdődő ülésén tárgyalja a 20-as kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet, és ugyanaznap szavaz is róla — közölte Marcel Ciolacu alsóházi titkár.

Agerpress

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


k rmdsz
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

Szükséged van pénzre? ha igen, email: (dakany.endre@gmail.com) Adunk hitelt, hogy segítse az embereket, cégeket, hogy frissítenie kell a pénzügyi állapotát (...)

Legális és megbízható hitelek Pénzügyi segítséget keres ésszeru feltételekkel, és 24 órán belül pénzre van szüksége (...)

Ingyenes hitelek vállalkozás indításához Komoly és gyors magánhitel Hitelt keres tevékenysége felélesztésére, akár egy projekt (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
k rmdsz
banyavidek