rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Így lehetne megállítani a migránshullámot

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Európa képes lehet megállítani a migránsokat, ha egységesen lép fel velük szemben – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. Mindeközben Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy felmerült annak a lehetősége is, hogy törvényi eszközzel kötelezzék a migránsokat szűrővizsgálatra és bizonyos védőoltásokra.


Az illegális bevándorlók négy területre szeretnének elsősorban bejutni: a gazdag arab országokba, Ausztráliába, az Egyesült Államokba és Európába. Egyedül az utóbbi nem tudja megállítani a menekültáradatot elsősorban a közös fellépés hiánya miatt – hangsúlyozta. „A 28 tagállam 28 nemzeti álláspontot mond, ami csőd” – mondta a szakértő.

Nógrádi György szerint  a megoldás érdekében Európának el kell érnie, hogy Törökország zárja le határait a migránsok előtt, és nagyon gyorsan közös álláspontot kell kialakítania a helyzet kezelésére.

Védőoltásokra köteleznék a migránsokat

Mivel a Magyarországra érkező illegális bevándorlók járványügyi veszélyt jelentenek, felmerült annak a lehetősége is, hogy törvényi eszközzel kötelezzék a migránsokat szűrővizsgálatra és bizonyos védőoltásokra – nyilatkozta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője, orvos vasárnap az MTI-nek.

Hangsúlyozta, hogy a migránsok többsége olyan háborús területekről érkezik, ahol gyakran még az alapvető egészségügyi feltételek sem biztosítottak, ráadásul a hosszú út, amelyet Magyarországig megtesznek, tovább ronthat az általános egészségi helyzetükön.

Egy vizsgálat szerint az országba érkező migránsok mintegy két százaléka fertőzött valamilyen betegséggel. A leggyakoribb fertőzések közé tartozik a hepatitis A és a C, illetve a szifilisz, de a gyermekbénulás, a szamárköhögés és a mumpsz átfertőzöttsége is sokkal nagyobb – mondta.

Magyarországon ugyan próbálják például szűrővizsgálatra küldeni az érintetteket, sőt védőoltás is rendelkezésre áll, de a migránsok általában gyorsan továbbállnak, így egészségügyi továbbkövetésük lehetetlen – tette hozzá.

mno.hu

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
Rmdsz
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek