rmdsz header
2024. május 16., csütörtök Botond, Mózes napja
árfolyam:
1 euro = RON
1 dollár = RON
100 forint = 0 RON

Johannis: 1785 menekültet tudunk befogadni, egy emberrel sem többet

| Vélemények 0 | Nyomtatom | A+ | A-

Románia 1785 menekült befogadására tett ajánatot az EU döntéshozóinak, és ezt az adatot Bukarest többször is tudatta az elmúlt fél évben Brüsszellel – jelentette hétfő este Klaus Johannis.


Az államfő néhány órával azután tartott sajtótájékoztatót, hogy Victor Ponta miniszterelnök „legtöbb 1500” menekült befogadásáról beszélt. A kormányfőhöz hasonlóan azonban maga is leszögezte: Románia egyszerűen nem képest több migránst elfogadni, mint amennyit önként felajánlott.

„Nem csak arról van szó, hogy összesen 1785 menekült számára tudunk ellátást biztosítani. Ezeket az embereket integrálni is kell a társadalomba. Nem nehéz átalakítani néhány laktanyát gyűjtőközponttá, a menekültek társadalmi integrálása már jóval nehezebb feladat” – részletezte az államfő.

Klaus Johannis elmondta, Románia nem ért egyet a kötelező menekültkvótákkal, szerinte a migránsokat önkéntes vállalás alapján kellene elosztani a tagállamok között. Közölte, hogy ezt az álláspontot fogja képviselni az októberi EU-csúcson is.

Az államfő sajtóspekulációknak nevezte a Romániára kiszabott menekültkvótáról terjedő különböző adatokat. Közölte, hogy a nemzetbiztonsági kérdésekben illetékes Legfelsőbb Védelmi Tanácsot szeptember 17-re hívja össze, és a testület ülésén alakítja ki Románia az álláspontját a menekültek ügyében.

maszol.ro

VÉLEMÉNYEK, cikk kommentek



Reklam


Reklam
Uj Szo

PIACZ, apróhirdetések

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

LOAN sziasztok gyors kölcsönt kínálunk.... Ön üzletember vagy nő? Pénzügyi stresszben (...)

FAST LOAN OFFER APPLY TODAY Do you need an urgent loan to fix your debts or do you need a home equity loan to improve your (...)

adj fel hirdetést
n
tmh
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
banyavidek